Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania poloneză KGHM și NuScale Power vor construi șase reactoare care ar putea costa 2 miliarde de dolari

NuScale

Șase reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni pe care compania poloneză KGHM intenționează să le construiască împreună cu firma americană NuScale Power ar putea costa până la 2 miliarde de dolari, a declarat vineri directorul financiar Andrzej Kensbok, conform Reuters.

Al doilea mare consumator de electricitate din Polonia intenționează să își extindă baza de generare a energiei electrice pentru a deveni mai puțin dependent de aprovizionarea externă, pe măsură ce costurile energiei cresc, potrivit Mediafax.

"Costul celor șase unități ar putea fi de aproximativ 1,5 miliarde de dolari până la 2 miliarde de dolari", a declarat Kensbok într-o conferință de presă.

KGHM și NuScale Power au semnat un acord în februarie pentru a începe implementarea reactoarelor modulare mici în Polonia, urmând ca primul să fie operațional până în 2029.

Oamenii de afaceri Zygmunt Solorz, proprietarul grupului media și de telecomunicații Cyfrowy Polsat și Michal Solowow, proprietarul firmei de produse chimice Synthos, intenționează, de asemenea, să construiască împreună reactoare modulare mici.

În 2021, rafinăria poloneză PKN Orlen a anunțat, de asemenea, un acord cu Synthos Green Energy pentru a investi în reactoare nucleare mici și microreactoare nucleare.

Nuclearelectrica și compania NuScale vor pune în funcțiune prima centrală din Europa, cu 6 module și o putere instalată 462 MWe. Se estimează că centrală NuScale cu 6 module va genera aprox. 200 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcții, 2.300 de locuri de muncă în producție și va ajută România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an. Recent, președintele Joe Biden a anunțat un grant în valoare de 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici în România de către NuScale – Etapa Preliminară a Studiilor de inginerie și proiectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.