Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania rusă Gazprom a înregistrat o pierdere de 1,64 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe fondul prețurilor scăzute ale petrolului

gazprom

Compania rusă Gazprom a înregistrat o pierdere de 1,64 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe fondul prețurilor scăzute ale petrolului și al deprecierii rublei, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Vânzările de gaze către Europa, piața cheie a Gazprom, au scăzut în primele trei luni ale anului, iar prețurile petrolului au scăzut, după ce producătorii au eșuat în încercarea de a reduce livrările.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

Cu toate acestea, vicepreședintele Gazprom Famil Sadygov a declarat că pierderea este „doar pe hârtie” și se datorează în principal unei scăderi accentuate a valorii rublei, care a venit după reducerea prețurilor la petrol.

Pierderea din primul trimestru a fost de 116 miliarde de ruble (1,64 miliarde de dolari), comparativ cu un profit net de 536 de miliarde de ruble în aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările de gaze către Europa și China au scăzut cu 17%, la 52 de miliarde de metri cubi, în timp ce prețul mediu a scăzut cu 36%, la 10.800 de ruble (152 dolari)/1.000 de metri cubi, scăzând veniturile Gazprom cu un sfert, până la 1.700 de miliarde de ruble.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Excluzând fluctuațiile valutare, Gazprom ar fi înregistrat un profit net de 288 miliarde de ruble, a spus Sadygov, adăugând că această estimare va fi folosită la calcularea dividendelor acestui an și nu pierderea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.