Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania turcă de stat TPAO a depus cerere pentru o licenţă de explorare a ţiţeiului în estul Mediteranei, după anunțul președintelui Erdogan

economica.net
Turcia

Compania turcă de stat TPAO a depus cerere pentru o licenţă de explorare a ţiţeiului în estul Mediteranei, potrivit unui comunicat al Ministerului turc al Energiei publicat în Gazeta Oficială, transmite Reuters.

Potrivit unei baze de date pentru hărţi a Turciei, cele trei perimetre pe care TPAO intenţionează să efectueze activităţi de explorare sunt în apele teritoriale turce, în largul coastei Silifke din provincia Mersin, potrivit news.ro.

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că Turcia va explora petrol şi gaze în estul Mediteranei, comentarii care ar putea reaprinde tensiunile cu Uniunea Europeanp şo Grecia, în contextul tentativelor de reparare a legăturilor lor fragilizate.

Turcia este în conflict cu Grecia şi Cipru, state membre ale Uniunii Europene, în legătură cu resursele energetice şi jurisdicţia di n regiune, iar tensiunile s-au amplificat anul trecut, când fregate turce şi greceşti au escortat nave care explorau hidrocarburi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.