Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Uber a fost obligată să plătească 17 milioane de euro către 139 de șoferi

smartradio.ro
uber telefon

Compania Uber a fost obligată, vineri, de Tribunalul Muncii din Lyon, să plătească aproximativ 17 milioane de euro către 139 de șoferi. Șoferii se adresaseră tribunalului pentru ca raportul dintre ei și firmă să fie reclasificat ca fiind contract de muncă.

Compania Uber a fost condamnată de Tribunalul Muncii din Lyon să plătească aproximativ 17 milioane de euro celor 139 de șoferi VTC, a declarat vineri pentru AFP avocatul acestora, Stéphane Teyssier.

"Am avut astăzi o decizie destul de istorică. Uber a fost obligată să reclasifice contractele a 139 de șoferi pentru o sumă cuprinsă între 17 și 20 de milioane de euro", a declarat avocatul, confirmând o informație apărută în cotidianul regional Le Progrès.

Șoferii Uber din Lyon sesizaseră Tribunalul Muncii pentru ca raportul lor cu firma să fie reclasificat ca fiind un contract de muncă, potrivit Mediafax.

Tribunal a luat decizia "pe baza unei jurisprudențe bine stabilite a Curții de Casație din ianuarie 2020. Curtea de Casație a hotărât că șoferii Uber ar trebui să fie considerați angajați. Acest lucru nu este o surpriză. Este aplicarea logică a unei astfel de jurisprudențe", a declarat avocatul.

Contactată de AFP, Uber, fără a comunica valoarea sumei pe care va trebui să o plătească, a anunțat că va face apel.

"Această decizie este contrară poziției larg împărtășite de curțile de muncă și curțile de apel, care confirmă independența șoferilor de VTC care utilizează aplicația, apreciind în special că nu există nici obligație de muncă, nici exclusivitate față de Uber sau că șoferii rămân total liberi în organizarea activității lor", a comentat un purtător de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.