Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Winnow a atras o finanțare de 20 milioane de dolari privind lupta împotriva risipei alimentare

enational.ro
alimente aruncate

Winnow, dezvoltatorul soluției Winnow Vision, care ajută bucătarii să reducă la jumătate cantitatea de deșeuri alimentare, anunță finalizarea unei runde de finanțare din seria B în valoare de 12 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Potrivit sursei citate, această finanțare vine după un împrumut de 8 milioane de dolari acordat, recent, de Banca Europeană de Investiții (BEI) prin Planul Juncker și care vizează creșterea investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare, în cadrul biroului din Cluj-Napoca.

În România, Winnow este prezent din 2018 cu un birou în Cluj-Napoca, activitatea diviziei concentrându-se pe tehnologie și dezvoltare operațională.

Runda de finanțare din seria B a inclus o importantă investiție de la Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, Mustard Seed, Circularity Capital, D: Ax și The Ingenious Group.

„Suntem foarte încântați că putem să avansăm în lupta globală împotriva risipei alimentare și suntem recunoscători pentru sprijinul permanent al investitorilor noștri. Anul acesta am lansat Winnow Vision, un produs inovator bazat pe inteligență artificială care ajută bucătarii din întreaga lume să economisească 33 de milioane de dolari anual prin gestionarea cantității de deșeuri alimentare. Ne-am stabilit ținta de 1 miliard de dolari economisiți pentru clienții noștri din deșeurile alimentare până în 2025, iar această investiție va accelera dezvoltarea tehnologiei și a operațiunilor noastre pentru a putea atinge acest obiectiv”, a declarat Marc Zornes, co-fondator și CEO al Winnow, citat în comunicat.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucătării la nivel global și operează acum în 40 de țări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca și Iowa City.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.