Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile bulgare și spaniole de transport de gaze discută despre cooperarea în proiecte de hidrogen și gaze naturale lichefiate

TASS
gnl

Oportunitățile de cooperare în proiecte de hidrogen și gaze naturale lichefiate (GNL) au fost discutate între directorul executiv al Bulgartransgaz, Vladimir Malinov, și Fernando Impuesto, director pentru dezvoltarea și diversificarea afacerilor la compania spaniolă de transport al gazelor naturale Enagas, a declarat miercuri operatorul bulgar, scrie bta.bg.

Enagas are peste 50 de ani de experiență în proiectarea, operarea și întreținerea infrastructurii energetice. Compania este activă în opt țări și operează peste 12.000 km de conducte de gaze naturale, opt terminale de gaze naturale lichefiate și trei instalații de stocare a gazelor naturale.

Malinov a prezentat un proiect pilot pentru producerea și utilizarea hidrogenului verde în scopuri tehnologice la instalația de stocare a gazelor subterane din Chiren, nord-vestul Bulgariei. În acest proiect, Bulgartransgaz este în parteneriat cu Solar Turbines și Honeywell din Statele Unite ale Americii și Pietro Fiorentini din Italia.

Malinov a spus că Bulgartransgaz și DESFA din Grecia dezvoltă infrastructuri cu hidrogen, inclusiv o conductă de hidrogen de 250 km de la Salonic până la Sofia, care va face parte dintr-un sistem care se extinde în Europa Centrală. Se așteaptă ca Comisia Europeană să-l declare un proiect de interes comun, a spus el.

„Voi fi fericit dacă împărtășim experiența cu Enagas în dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen și crearea unei piețe de hidrogen”, a spus Malinov.

Părțile au discutat despre rolul GNL pentru securitatea aprovizionării cu energie a Europei. Impuesto a spus că Enagas vrea să-și extindă afacerile în sud-estul Europei.

El și gazda sa au convenit că operatorii de transport al gazelor naturale vor juca un rol important în dezvoltarea pieței europene a hidrogenului. Prin utilizarea rețelelor de transport de gaze bine dezvoltate, va fi posibilă reducerea costurilor de introducere a hidrogenului până când hidrogenul va fi produs și utilizat la scară largă.

Potrivit comunicatului de presă, consumul de gaze naturale în sud-estul Europei este de așteptat să crească considerabil în următorii 5 până la 10 ani, pe măsură ce națiunile dezvoltă o economie cu emisii scăzute de carbon. În acest context, Bulgartransgaz continuă să-și dezvolte rețeaua pentru a gestiona transportul Sud-Nord a cantităților în creștere de gaze naturale. Bulgartransgaz și Enagas intenționează să semneze un memorandum de cooperare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.