Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile energetice ar putea beneficia de 6,7 miliarde de euro din Fondul de Modernizare până în 2030

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Companiile energetice din România ar putea beneficia de aproximativ 6,7 miliarde de euro bani europeni din Fondul de Modernizare, până în anul 2030, a declarat, joi, Dan Dragoş Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Energiei.

El a participat la conferinţa online "Energia în priză", organizată de ziarul Bursa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

"Pentru mecansimul 10 d, Fondul de Modernizare, ne aşteptăm la aproximativ 6,7 miliarde de euro pentru perioada până la 2030. După cum ştiţi, fondurile provin din vânzarea certificatelor de dioxid de carbon de către Comisie şi vor fi alocate celor 10 ţări membre pe baza proiectelor înaintate către Banca Europeană de Investiţii, care va asigura analiza din punct de vedere tehnico-economic şi al fiabilităţii acestor proiecte înaintate de statele membre", a susţinut Drăgan.

Potrivit acestuia, valoarea finală a fondurilor depinde foarte mult de preţul la care certificatele de CO2 vor fi vândute pe piaţă la momentul oportun.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

"Se lucrează la schemă, este un grup de lucru foarte bine organizat şi sperăm ca în perioada următoare să solicităm primele informaţii referitoare la proiecte cu un anumit grad de maturitate. Dorim ca, în prima fază, intenţiile de proiecte pe care le vom înainta până la 30 noiembrie la Bruxelles să fie proiecte care să ne dea siguranţa că se vor şi realiza", a continuat oficialul ministerial.

Drăgan a adăugat că, de data aceasta, este de dorit să evităm situaţiile precedente, când au fost foarte multe intenţii de proiecte, care însă nu s-au realizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.