Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile europene de telecomunicații vor mai mulți bani de la giganții din domeniul tehnologiei

twitter.com
telecomunicatii economie

Companiile europene de telecomunicaţii cer giganţilor din domeniul tehnologiei (big tech) să plătească mai mult pentru utilizarea reţelelor lor, a anunţat luni publicaţia Financial Times (FT), transmite DPA.

Citând o scrisoare semnată de şefii a 20 de operatori de telecomunicaţii din Europa, FT explică că aceştia vor o contribuţie mai echitabilă şi mai adecvată din partea celor mai mari generatori de trafic pentru a plăti costurile structurii de reţea, potrivit Agerpres.

Printre semnatarii scrisorii trimise Comisiei Europene şi europarlamentarilor se află directorii generali ai Deutsche Telekom, Vodafone, Telia şi BT Group. Ei şi-au exprimat opinia că Google, Netflix şi alţii profită cel mai mult de pe urma reţelei, plătind foarte puţin.

Ei au dat exemplul furnizorilor de servicii de cloud, care percep taxe clienţilor pentru transmiterea datelor. Deşi solicitarea operatorilor de telecomunicaţii nu este nouă, timpul este limitat în perspectiva alegerilor UE de anul viitor, subliniază FT.

În scrisoare se arată că traficul de date de la câteva firme din domeniul tehnologiei a crescut în ultimii ani cu până la 30% şi se estimează că tendinţa va continua, deşi sectorul telecomunicaţiilor nu obţine profit de pe urma acestor evoluţii.

Investiţiile necesare până în 2030 pentru a oferi servicii de telefonie mobilă 5G tuturor regiunilor populate din UE sunt estimate de oficialii Comisiei Europene la 200 miliarde de euro, precizează şefii companiilor de telecomunicaţii din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.