Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile germane ajută Rusia la reconstrucția Mariupolului (Media)

spital ucraina mariupol

Postul de televiziune german ARD a constatat că companiile germane ajută regimul de ocupație rusesc în construcția în Mariupol ocupat, potrivit Adevărul european, notează Ukrainska Pravda.

Jurnaliştii au primit mărturii şi dovezi sub formă de fotografii şi videoclipuri că firmele Knauf şi WKB Systems construiesc facilităţi în oraşul Priazov.

În special, au avut la dispoziție fotografii cu un șantier cu saci Knauf, al cărui dealer oficial face publicitate publică că a construit un proiect al unei clădiri rezidențiale din materialele sale de construcție în numele Ministerului Apărării al Rusiei.

Knauf este un lider în producția de gips și face afaceri de mult timp în Rusia. Fondatorul companiei, Nikolaus Knauf, a fost consul onorific al Federației Ruse timp de mai bine de două decenii.

El și-a păstrat această poziție chiar și după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, iar în 2018 a numit încă „teribile” sancțiunile suplimentare împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, în Rusia mai lucrează 4.000 de oameni, iar compania generează profituri de miliarde.

În plus, anchetatorii au găsit blocuri de beton învelite în folie verde cu inscripția WKB Systems GmbH pe numeroase șantiere. Printre altele, compania echipează fabrici pentru producția de blocuri de beton.

Principalul acționar al companiei este oligarhul rus Viktor Budarin, care și-a folosit compania germană ca furnizor pentru industria construcțiilor din Rusia. Nu i-au fost impuse sancțiuni.

Datele vamale analizate de jurnaliști arată că WKB Systems furnizează de câțiva ani fabrici întregi pentru fabricile de producție de blocuri de beton celular uneia dintre companiile rusești Budarin - aparent, aceeași ale cărei produse le folosește Federația Rusă în Mariupol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.