Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile mari de media socială din SUA iau măsuri împotriva conţinutului extremist

revista presei

Companiile mari de media socială din Statele Unite au informat miercuri o comisie a Senatului american că şi-au intensificat măsurile de eliminare a conţinutului violent sau extremist de pe platformele lor, în urma mai multor incidente majore, concentrându-se pe utilizarea mai multor instrumente de tehnologie pentru a acţiona mai rapid, transmite Reuters, citat de NEWS.ro.

Criticii acestora afirmă că prea multe video-uri violente sau postări care susţin grupuri extremiste şi terorismul nu sunt eliminate imediat de pe site-urile de socializare.

Senatorul democrat Richard Blumenthal a spus că media socială trebuie să facă mai mult pentru a preveni conţinutul extremist.

Directorul Facebook pentru managementul politicilor globale, Monika Bickert, a declarat în Comisia pentru comerţ din Senat că sistemele sale software de detectare ”au redus timpul mediu pentru ca inteligenţa noastră artificială să depisteze o încălcare a regulilor pe Facebook Live în 12 secunde, reprezentând o reducere de 90% a timpului mediu de depistare de acum câteva luni”.

Citeşte şi: Politicile comerciale ale lui Trump provoacă îngrijorări - Ce fac lobiştii americani pentru oprirea acestuia din a impune unilateral tarife

În luna mai, Facebook a anunţat că va bloca temporar utilizatorii care încalcă regulile de transmisii video live. Anunţul a avut loc după criticile internaţionale apărute în urma unui atac transmis în direct de un trăgător pe pagina sa, în care acesta a ucis 51 de oameni în Noua Zeelandă.

La începutul acestei luni, proprietarul 8chan, o platformă de mesagerie online legată de mai multe atacuri armate în masă, a fost audiat în Capiton Hill.

Facebook a interzis linkurile către conţinutul violent de pe 8chan.

Directorul pentru politici publice al Twitter, Nick Pickles, a spus că site-ul a suspendat peste 1,5 milioane de conturi pentru încălcarea regulilor privind promovarea terorismului, în perioada august 2015 şi sfârşitul anului 2018, peste 90% dintre aceste conturi fiind suspendate prin măsuri proactive.

Pickles a fost întrebat de senatorul Rick Scott de ce Twitter permite ca preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, să aibă un cont pe reţeaua de socializare, având în vedere că afirmaţiile sale încalcă drepturile omului.

”Dacă îi  eliminăm contul, acest lucru nu va schimba situaţia din teren”, a răspuns Pickles, adăugând că Maduro nu a încălcat regulile Twitter pe contul său.

Directorul pentru politici în domeniul informaţiilor al Google, Derek Slater, a spus că răspunsul companiei este ”o combinaţie între opameni şi tehnologie. Tehnologia poate deveni tot mai bună în identificarea unor modele. Oamenii pot ajuta la identificarea nuanţelor corecte”.

Dintre cele 9 milioane de video-uri eliminate într-o perioadă de trei luni în acest an de YouTube, 87% au fost semnalate de inteligenţa artificială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.