Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile mici şi mijlocii ar trebui să beneficieze de banii de ajutor ce vor veni de la UE, spune Traian Băsescu

basescu

Traian Băsescu a explicat la B1Tv cum ar trebui folosiţi banii ce vin de la Uniunea Europeană pe fondul pandemiei cu coronavirus şi este de părere că aceşti bani ar trebui folositi pentru relansare şi suportarea companiilor mici şi mijlocii.

"Noi vom avea 1, 12 miliarde de euro ajutor. Ce credeți că ne duce capul sa facem? După Rareş Bogdan ne duce capul să folosim acești bani pentru achiziții în sectorul medical și să dăm ajutoare de șomaj.

Sa vă spun ce pierdem. Acești bani sunt bani care o parte reprezintă sume necheltuite din 2012, 483 de mlioane de euro. Comisia nu ni-i ia, ci ni lasă. Ne spune să îi folosim și ne spune ca ne dă până la trei miliarde pentru contribuția locală.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Vine domnul Rareş Bogdan și ne spune cum să investim în contribuție autohtonă. Greu de digerat o astfel de politică.

...Exact. Să ajungă la societăți mici și mijlocii. Pentru șomajul tehnic avem fondul de șomaj. Noi toți contribuim. Nimic nu iî oprește să repornească aceste companii. Vorbim de lichidități și cerere. Să le garanteze lichiditățile este esențial pentru ca altfel degeaba au cerere", a spus Băsescu.

Legat de o afirmaţie a lui Rareş Bogdan referitoare la numărul total de români reveniţi în ţară Băsescu s-a arătat circumspect şi l-a contrazis pe acesta.

"Jumătate din milion as crede-o. Dar 1,2 milioane de români, ce a spus Rares Bogdan e prea mult. Jumătate e posibil să fi intrat. În prima săptămână după declanșarea discuțiilor despre epidemie, au intrat 30.000-40.000. Si dacă luăm 50.000 pe săptămână, tot ar mai trebui şase luni ca să ajungem la acea cifra. Întrebarea e de pe unde are informații Rareş Bogdan.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.