Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compensările pentru vaccinul anti HPV vor intra în vigoare până la sfârşitul anului

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rafila

Compensările pentru vaccinul anti HPV vor intra în vigoare până la sfârşitul anului, a precizat, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Compensare integrală, pentru fete şi pentru băieţi, până la vârsta de 18 ani, inclusiv, între 11 şi 18 ani, iar pentru femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani o compensare de 50 %. Este recomandarea Comitetului naţional de vaccinologie pe care o punem în practică, iar sumele necesare vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care decontează aceste vaccinuri", a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a mai crescut numărul celor care fac acest vaccin, Rafila a arătat că abia s-a început această nouă abordare, dar interesul este mult mai mare faţă de anii 2008 - 2009.

"Oricum interesul, cel puţin din cifrele pe care le avem la dispoziţie, este într-o creştere accelerată, aş spune, plecând de la o situaţie de neîncredere totală, în anul 2008, 2009, când am reuşit să vaccinăm doar 2,6 % din fetele eligibile. Între timp, avem peste 100,000 de fete şi femei vaccinate în România. Începem să avem cifre care cu siguranţă ne vor duce rapid la media Uniunii Europene, iar această nouă abordare de compensare a vaccinurilor, atât pentru fete cât şi pentru băieţi, cu siguranţă îşi va arăta roadele începând de anul viitor", a detaliat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, trebuie să existe şi o responsabilitate a autorităţilor în campania de vaccinare. "Oamenii, dincolo de spoturi publicitare sau lucruri de genul acesta, trebuie să aibă la dispoziţie şi alte surse. Cred că cea mai de încredere sursă trebuie să fie reprezentată de medici, în special de medicii de familie, dar cred că şi mediul educaţional", a punctat Rafila, care a fost prezent la un eveniment prilejuit de lansarea acţiunii de vaccinare HPV, organizat de Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.