Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență

Complexul Energetic Hunedoara

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a soluţionat marţi apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara în dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi a respins cererea privind deschiderea procedurii insolvenţei, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Tribunalul Hunedoara a decis, în 23 iunie 2016, reintrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi a numit acelaşi administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic, iar în urma rejudecării "a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori", se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Potrivit minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a admis apelurile declarate de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani şi de doi creditori - SC Armor Security SRL Criscior - în insolvenţă, SC Compact Security SRL Deva - în insolvenţă - împotriva încheierii pronunţată de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara, precum şi apelul declarat de creditoarea SC Gerom International SA Petroşani împotriva încheierii pronunţată de judecătorul sindic.

În consecinţă, CA Alba Iulia anulează încheierile atacate şi, procedând la rejudecare, admite cererea în interes propriu formulată de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani şi opoziţia formulată de creditoarea SC Gerom International SA Petroşani. Ca atare, instanţa respinge cererea formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către o serie de creditori.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Procesul prin care s-a cerut reintrarea în insolvenţă a CEH s-a judecat la Tribunalul Hunedoara.

CEH a mai fost în procedură de insolvenţă în perioada ianuarie - mai 2016, după care sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost desfiinţată de CA Alba Iulia şi dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond. Prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvenţă a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei urmând să fie reanalizată.

Instanţa din Alba Iulia a apreciat, potrivit motivării, că soluţia de deschidere a respectivei proceduri este lovită de nulitate deoarece judecătorul sindic, recunoscând calitatea de parte în cauză a Sindicatului "Noroc Bun" Petroşani, nu s-a pronunţat asupra apărărilor acestuia.

Citește și: Robert De Niro a făcut scandal cu Arnold Schwarzenegger: Ce s-a întâmplat între cei doi actori

În cadrul CEH lucrează mii de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

Citește și: Usain Bolt dă cărțile pe față: Ce spune despre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.