Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complicitatea Statului la abuzurile unor organe cu scopul de a umple visteria țării

abuz

Săptămâna trecută am fost consternat de faptul că o doamnă din Drobeta Turnu Severin a implorat în genunchi un polițist de la Poliția Locală să nu-i dea amenda în cuantum de 2000 lei pe care vașnicul „organ” dorea să i-o aplice pentru faptul că își plimba cățelul fără a avea declarația pe proprie răspundere.

Deși o țară întreagă a fost scandalizată de faptul că „organul” a umilit în mod nejustificat un cetățean mai puțin instruit și evident cu o situație materială nu tocmai bună, până la acest moment nu am auzit ca instituțiile abilitate ale Statului să fi început urmărirea penală împotriva „organului” care a săvârșit un veritabil abuz în serviciu din moment ce, potrivit Ordonanței Militare invocate de vașnicul „organ”, nu este necesară declarația pe proprie răspundere pentru plimbarea animalului de companie în jurul locuinței.

Cu alte cuvinte, „organul” nu a avut nici un motiv să ia la întrebări acea nefericită persoană, cu atât mai puțin să o amenințe cu amenda în cuantum de 2000 lei !

Pentru ca grotescul situației să fie desăvârșit, am văzut explicația Primarului Marius Screciu potrivit căreia nefericita doamnă nu a implorat în genunchi „organul” să nu-i aplice amenda ci   i-a mulțumit pentru faptul că nu i-a aplicat amenda pe care, reamintesc, nici nu avea cum să i-o aplice !

La scurt timp de la acest episod a circulat informația potrivit căreia, undeva în Județul Argeș, pentru a nu fi amendată pentru lipsa unei declarații corespunzătoare pe proprie răspundere, unei tinere i s-au cerut favoruri sexuale de către un alt vașnic „organ”.

Nici în acest caz nu am auzit de vreo reacție legală a instituțiilor abilitate care aveau obligația de a verifica veridicitatea informației și, dacă aceasta era confirmată, „organul” respectiv trebuia cercetat pentru veritabilul abuz în serviciu săvârșit.

Azi dimineață am văzut pe Facebook un articol care relata cum a fost amendat cu 5000 lei fermierul Gelu Barna pentru faptul că nu a menționat în cuprinsul declarației pe proprie răspundere ora la care va finaliza muncile agricole și se va întoarce acasă.

În cazul din Săcălaz, Județul Timiș, trebuie observat că inițial „organul” a fost mai blând, dorind să amendeze fermierul „doar” cu suma de 2000 lei dar, văzând nesupunerea acestuia în fața abuzului grosolan, s-a hotărât să-i dea o lecție și l-a amendat cu „modica” sumă de 5000 lei!

Într-adevăr, spre deosebire de nefericita doamnă din Drobeta Turnu Severin, fermierul Gelu Barna, în loc să implore în genunchi mila „organului”, i-a explicat acestuia că greșește,    aducându-i la cunoștință faptul că alți colegi au constatat faptul că este în regulă declarația pe care a prezentat-o, motiv pentru care l-au lăsat să-și vadă liniștit de drum.

În fața acestui fapt, orgoliul „organului” a tropăit și l-a determinat să-i aplice o lecție cetățeanului care își cunoaște drepturile și nu cade în genunchi în fața primului abuz. Rezultatul a fost nefericit pentru Gelu Barna : bietul om s-a ales cu o amendă în cuantum de 5000 lei !

Să amendezi un om pentru curajul de a ieși din casă cu scopul de a contribui la asigurarea alimentelor necesare cetățenilor români în aceste vremuri critice, chiar este o faptă de „vitejie” din partea orgoliosului „organ” !

Sper ca măcar acum ministrul Ion Marcel Vela să nu se mai prefacă că nu observă abuzurile „organelor” pe care le conduce cu atâta mândrie.

Fiind evidentă preocuparea domnului Vela de a-și crea o imagine cât mai bună, îi aduc la cunoștință cu toată deferența de care sunt capabil faptul că, tolerarea unor astfel de abuzuri, nu doar că îi erodează imaginea la care lucrează asiduu, dar îl transformă într-un veritabil complice.

Din cauza incompetenței crase, unii membri ai Guvernului Orban sunt fericiți de faptul că, prin aplicarea exagerată a unor astfel de amenzi, se alimentează Bugetul Statului în această perioadă în care ei, membrii Guvernului, au dovedit cu vârf și îndesat că sunt depășiți de situație.

Le aduc la cunoștință un fapt care, probabil, le scapă : aplicarea unei amenzi abuzive nu înseamnă automat faptul că acel cuantum al amenzii va intra în Bugetul Statului deoarece persoana amendată poate contesta amenda în fața instanțelor judecătorești competente.

Constatarea abuzurilor „organelor” de către instanțele judecătorești, nu doar că ar „văduvi” Bugetul de Stat de acele sume de bani, dar s-ar constitui și într-o palmă aplicată pe obrazul Ministerului de Interne, Minister care, în cea mai mare parte, este alcătuit din adevărați profesioniști și nu de biete „organe”.

În urma acestei pandemii, poate se va face o analiză profundă referitoare la necesitatea existenței Poliției Locale care, vremelnic, nu se mai află sub coordonarea primarilor.

Această analiză este necesară cu atât mai mult cu cât, înaintea pandemiei, „organele”  din cadrul Poliției Locale acționau ca niște hingheri, evidențiindu-se doar prin aplicare inumană a unor amenzi pentru faptul că ai oprit pentru câteva minute în fața vreunei piețe, a unei farmacii sau a unui spital, iar acum, în timpul acestor vremuri tulburi, se disting prin faptul că îngenunchează cetățenii pentru a nu le aplica amenzi abuzive iar atunci când cetățeanul refuză să îngenuncheze, îi aplică o amendă abuzivă într-un cuantum afiliat la Institutul de Astronomie !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.