Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compozitorul polonez Krzysztof Penderecki, unul dintre cei mai celebri compozitori ai perioadei contemporane, a murit la 86 de ani

romanticfm.ro
top muzical

Compozitorul polonez Krzysztof Penderecki, unul dintre cei mai celebri compozitori ai perioadei contemporane, a murit duminică, la vârsta de 86 de ani, după o îndelungată suferinţă, transmite agenţia PAP, preluată de Reuters.

"După o lungă şi grea boală, Krzysztof Penderecki - unul dintre cei mai mari muzicieni polonezi şi o autoritate în domeniul muzicii clasice, a murit", conform unui anunţ pe Twitter făcut de Ministerul Culturii din Polonia, conform Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

Penderecki este cunoscut şi pentru muzica sa de film, el colaborând cu regizori precum William Friedkin ("The Exorcist"), Stanley Kubrick ("The Shining") sau David Lynch ("Wild at Heart").

Compozitorul polonez a câştigat patru premii Grammy cu muzica sa, cel mai recent dintre ele la categoria muzică corală în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.