Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Computerele spun că Arsenal nu va câștiga titlul în Premier League

https://en.wikipedia.org/
arsenal londra logo

Supercomputerele nu cred în șansele lui Arsenal de a câștiga cursa în trei la titlul din Premier League. Asta, în ciuda faptului că, după forma actuală, clubul londonez conduce clasamentul din Anglia. Tunarii au mai ratat titlul și anul trecut, într-o cursă în doi cu Manchester City.

De data aceasta, echipa lui Mikel Arteta nu dă semne de ezitare și conducepe Liverpool la golaveraj și pe City cu un punct.

Londonezii au câștigat 10 din ultimele 11 meciuri din Premier League, singurele puncte cedate fiind o remiză, 0-0 pe terenul campioanei Manchester City, o dovadă concretă a cât de mult s-au îmbunătățit față de modelul de anul trecut.

Arsenal a marcat de 20 de ori în ultimele cinci meciuri de campionat disputate în deplasare, în care nu a primit niciun gol.

Pentru tunari urmează o serie de șapte meciuri la fel de dificile ca cele cu Liverpool și Manchester City, împotriva lui Aston Villa, Tottenham Hotspur, Chelsea și Manchester United.

Analiștii de date de la Opta, au rulat scenariile probabile printr-un sofware specializat, după ce Liverpool a remizat 2-2 la Manchester United duminică și au ajuns la o concluzie care nu este reconfortantă pentru fanii lui Arsenal.

Conform Opta, meciurile din weekend, care au început cu victoria lui City cu 4-2 la Crystal Palace și au inclus victoria lui Arsenal cu 3-0 în deplasare la Brighton and Hove Albion, par să fi înclinat cursa pentru titlu în favoarea lui City, echipa condusă de Pep Guardiola.

Înainte de weekend, City avea 33,6% șanse să câștige al patrulea titlu consecutiv, potrivit Opta. Această cifră a crescut acum la 40,6%. Șansele lui Arsenal de a câștiga titlul sunt de 30,3%, iar Liverpool a coborât de la favorită la a treia poziție, cu 29,1% - o scădere de 15,9% față de ultima rundă de meciuri.

O privire asupra meciurilor rămase explică de ce este mai probabil ca City să se impună în cel mai strâns duel în trei al ultimilor ani, de când City a depășit pe Liverpool și pe Chelsea în sezonul 2013-14.

Șase din ultimele șapte meciuri ale lui City sunt împotriva lui Luton Town (a), Brighton and Hove Albion (d), Nottingham Forest (d), Wolverhampton Wanderers (a), Fulham (d) și West Ham United (a), cel mai mare test fiind o deplasare la Tottenham Hotspur.

Arsenal primește sâmbătă pe a cincea clasată, Aston Villa, înainte de Wolves (d), Chelsea (a), Tottenham (d), Bournemouth (a), Manchester United (d) și Everton (a).

Liverpool înfruntă Crystal Palace (a), Fulham (d), Everton (d), West Ham (d), Tottenham (a), Aston Villa (d) și Wolves (a).

În timp ce algoritmii încă favorizează pe City, speranțele lui Arsenal de a obține primul titlu de campionat din ultimii 20 de ani sunt susținute de o diferență de goluri net superioară față de cele două rivale.

Într-o cursă care pare că va merge până la capăt, acest lucru ar putea fi crucial, deși managerul lui Liverpool, Juergen Klopp, știe că vor mai fi multe răsturnări de situație.

„Știam că va fi super complicat până la final. Până ieri eram în frunte, acum este Arsenal și - nu știu când - apoi s-ar putea să fie altcineva", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.