Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuniștii moldoveni pun noi condiții pentru susținerea guvernului liberal

moldova

După ce a obţinut controlul asupra Curţii de Conturi, Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului, facţiunea comuniştilor din parlamentul de la Chişinău a emis pretenţii şi asupra Parchetului General şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, susţinând că partidul său are specialişti pregătiţi în aceste domenii, relatează presa de la Chişinău. 

"De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziţiei, cu studii şi experienţa respective, să fie votat şi propulsat la conducerea Parchetului General în calitate de procuror adjunct? De ce un reprezentant al opoziţiei (comuniste) să nu fie director adjunct al SIS? Mai ales că Partidul Comunist are oameni foarte bine pregătiţi şi cu experienţă la conducerea ţării, în perioada în care comuniştii au guvernat timp de opt ani în Republica Moldova", a afirmat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni televizate la sfârşitul săptămânii trecute. 

Voronin susţine că facţiunea sa, cu sprijinul căreia a fost votat guvernul coaliţiei minoritare (condus de premierul Chiril Gaburici), nu pretinde toate funcţiile de control în cadrul Parchetului General şi SIS. El a spus că, dacă alte facţiuni parlamentare dispun de experţi cu o pregătire corespunzătoare, nu au decât să emită pretenţii pentru aceste funcţii, potrivit publika.md. 

Totuşi, înainte de aceasta, liderul comuniştilor moldoveni spune că se impune a se stabili cine se consideră în opoziţie astăzi în Republica Moldova. 

După ce Partidul Liberal Democrat (PLDM), al lui Vlad Filat, şi Partidul Democrat (PDM), condus de Marian Lupu, au convenit asupra creării unei coaliţii minoritare, care să se sprijine pe voturile comuniştilor în parlament, o parte a societăţii civile şi a analiştilor de la Chişinău a atras atenţia asupra riscului acaparării puterii de către comunişti, chiar dacă ar rămâne oficial pe banca opoziţiei în parlament. Comuniştii dispun de 21 de mandate dintr-un total de 101 în forul legislativ de la Chişinău.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.