Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicare defectuoasă în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni, în Capitală

Spynews.ro.
politist accident fetita

Comunicare defectuoasă în cazul fetiței accidentate mortal pe o trecere de pietoni în Capitală! Ministrul de Interne Lucian Bode a comunicat astăzi, la cinci zile de la tragedie, că polițistul care a ucis-o pe Raisa nu se afla într-o misiune de urgență, dar se afla într-o misiune polițienească.

Fac precizarea că polițistul se afla în misiune polițienească, la solicitarea structurilor de Evidența Populației, adică verifica niște persoane la domiciliu. De asemenea, fac precizarea că nu se afla într-o misiune de urgență. Indiferent în ce fel de misiune se află polițistul, el este scutit doar de partea de infracțiuni ale Codului Rutier, nu este scutit de partea penală a legii, în acest caz să fie atent la oamenii care traversează pe trecerea de pietoni”, a spus luni Lucian Bode, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor și nu din proprie inițiativă.

În același timp, în spațiul public există informații care spun că polițistul se grăbea să ajungă la o școală unde urma să predea cursuri de educație rutieră copiilor.

Parchetul a contrazis, vineri, afirmațiile făcute joi de către Poliția Capitalei în cazul polițistului care a omorât o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin, susține că polițistul din București nu se afla în misiune atunci când s-a produs tragicul accident. Reprezentantul Parchetului a precizat că maşina condusă de poliţist avea semnalele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice. Pe de altă parte, el a refuzat să confirme faptul că poliţistul mergea „să-şi ia de mâncare”, aşa cum a apărut această informaţie în presă.

„La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, dar nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reținut incidența niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.” - a spus reprezentantul Parchetului.

Aceste declarații le contrazic pe cele făcute de Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

În momentul în care un polițist intră în serviciu se află în misiune. Dacă era, nu era urgență, v-am precizat, sunt date care interesează cauza penală.”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Accidentul s-a petrecut joi în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan lovind cu maşina două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit pe loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.