Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicarea în mai multe limbi străine întârzie îmbătrânirea

copil fotbal

Concluzia a fost prezentată de un profesor din Canada, la conferința ”Rolul activităților extracurriculare în educația și dezvoltarea copiilor și tinerilor”, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România.

Victoria Lupașcu este Lector Universitar la University of Montréal, Canada, Doctor în Studii Asiatice și Literatură Comparată și e explicat că ”studiile făcute în Belgia și în Olanda, în ultimii 5 ani, arată că persoanele care pot vorbi 2 sau mai multe limbi străine, în mod fluent, și au capacități sociale dobândite prin activități extracurriculare, sunt cu mult mai puțin expuse bolilor bătrâneții, precum Alzheimer sau bolile de pierdere de memorie, asociate cu înaintearea în vârstă”.

La conferință au participat psihologi, profesori, specialiști și cercetători în educație din România, Grecia, Canada, Republica Moldova și America. Aceștia au dezbătut rolul și locul activităţilor extracurriculare în educaţia copiilor, precum și cele mai importante beneficii pe care le aduc acestea în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

La eveniment au participat, live, pe platforma Zoom Webinars, peste 250 de profesori din toată țara.

”Lumea în care se nasc copiii de astăzi este o lume complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceștia trebuie să o înțeleagă, să fie pregătiți să-i facă faţă, și să accepte provocările într-un mod practic, creativ, inovator, lucru care poate fi realizat îmbinând activităţile şcolare cu activităţile extraşcolare/extracurriculare”, a declarat psihologul Sabina Grosoșiu, în cadrul conferinței.

Înregistrarea conferinței este disponibilă pe canalul de Youtube al Fundației Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.