Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicat de presă: Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti

basarabia romania

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti a organizat dezbaterea "Republica Moldova şi România - Împreună în UE".

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti a desfăşurat, în perioada 25-27 martie, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului "Zilele Basarabiei". Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Programul din acest an este unul deosebit şi cuprinde dezbateri, seri de socializare şi acţiuni culturale.

Luni, 27 martie, în ziua Marii Uniri, la Palatul Parlamentului, am desfăşurat dezbaterea "România şi Republica Moldova - Împreună în UE" alături de preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte , Mijloace de Informare în Masă, Iulian BULAI, din cadrul Camerei Deputaţilor, alături de secretarul Comisiei pentru Politica Externă, Mihail ALBIŞTEANU, din cadrul Camerei Deputaţilor şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor CHIRILĂ.

În cadrul dezbaterii am abordat subiecte precum: Retrospectiva relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi România; Reformele pro-UE e în contextul eurointegrării, România fiind avocatul principal; Cum se pot implica tinerii în procesul eurointegrării; Armonizarea culturală pentru cele două maluri ale Prutului; Valorificarea culturii româneşti pe teritoriu Republicii Moldova.

Invitaţii dezbaterii ne-au povestit despre implicarea României la procesul de aderare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, despre cât de posibilă poate fi Unirea, în cazul în care UE pune accent pe dezvoltare şi despre ce putem face noi tinerii, pentru ca Republica Moldova să fie cât de curând posibil parte a familiei UE. La fel, invitaţii ne-au îndemnat să facem tot posibilul, încât să ne dezvoltăm tot mai mult pe zi ce trece, fiindcă anume noi suntem viitorul României şi Republicii Moldova.

Festivalul "Zilele Basarabiei" se desfăşoară cu sprijinul partenerilor noştri: Dulcinella, Teatrul ODEON, Chateau Cristi şi Teatrul de revistă Constantin Tănase.

"Festivalul Zilele Basarabiei" este un eveniment tradiţional desfăşurat de OSB Bucureşti, care confirmă anual faptul că semnificaţia zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc acum, ca şi la 1918.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti este o organizaţie neguvernamentală, non-profit şi neafiliată politic, fondată în anul 2005 ca grup de iniţiativă. Studenţii şi elevii basarabeni din Bucureşti s-au solidarizat într-o forma organizată pentru a activa mai eficient.

De-a lungul anilor, OSB Bucureşti a organizat numeroase evenimente culturale, educaţionale şi civice. Scopul acestora este de a educa studenţii şi elevii basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene.

Misiunea noastră este promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni care se află la studii în România şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.