DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Comunicat de presa - Susținem progresul economic și protejarea mediului înconjurător

facebook
Vineri, 15  ianuarie, a avut loc videoconferința de lansare  a Asociației Pur și simplu verde. Gazdele evenimentului au fost Ioana Petrescu, președintele Asociației  și Radu Gabriel, actor și membru al Asociației.
În cadrul evenimentului, profesioniști  în  probleme de mediu, energie și digitalizare din țară și de peste graniță, alături de  militanți fervenți ai dezvoltării durabile și membri ai acestei asociații,  au prezentat principalele provocări cu care se confruntă lumea în domeniul schimbărilor climatice și  soluțiile susținute de Pur și simplu verde ca principale arme de  combatere a acestora.
În premieră pentru România, specialiști internaționali, în calitate de  membri ai Consiliului  științific al Asociației Pur și simplu verde, au  prezentat viziunea și strategiile   în domeniile lor de expertiză, necesare a fi aplicate  pentru combaterea schimbărilor climatice și dezvoltarea unei economii durabile, care  să susțină progresul economic, dar să ia în considerare și alte aspecte, precum cele legate de protejarea mediului înconjurător.

La evenimentul de lansare a Asociației Pur și simplu verde, au participat și membri cu expertiză, precum:  Clara Volintiru – conferențiar universitar ASE, Augustin Jianu –  antreprenor si fost ministru, Oana Bâră - Head of financing BCR. De asemenea,  în cadrul videoconferinței, un tânăr activist, Alexandru Manda, a explicat celor prezenți rolul școlii românești și implicarea tinerilor în acțiunile climatice.

„Am aflat  de la experții Pur și simplu verde  că avem multe probleme legate de tranziția energetică, însă că există și soluții care au fost aplicate cu succes în alte țări și că ele pot reduce efectele negative ale tranziției energetice asupra populației. Este foarte clar că, față de alte țări europene,  avem mult de recuperat la capitolul educație, dar și la acțiunile climatice și că trebuie să adoptam o economie circulară. Nu în ultimul rând, este nevoie de fonduri pentru a finanța proiecte verzi si sustenabile. Știm care sunt problemele, am găsit câteva soluții, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Sper să atragem alături de Asociația Pur și simplu verde oameni  cu energie și entuziasm, care vor să schimbe ceva in jurul lor. Sunt bineveniți și alți experți români care ne pot ajuta să găsim soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntam în România. Sper să veniți în număr cat mai mare alături de noi, fie ca voluntari în proiecte, fie ca membri ai asociației!”, a declarat la finalul evenimentului, Ioana Petrescu, președintele Asociației Pur și simplu verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.