Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuniștii moldoveni cer Parlamentului republicii demiterea membrilor Curții Constituționale

pcrm

Parlamentul trebuie să demită imediat întreaga componenţă a Curţii Constituţionale (CC). El "are dreptul să facă acest lucru, deoarece judecătorii depun jurământul în faţa Parlamentului".

Această opinie a fost exprimată de Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comuniştilor într-un comentariu referitor la ultima decizie a Curţii Constituţionale, transmite Știri.md.

Potrivit INFOTAG, în comentariu este exprimată încrederea că actuala componenţa a Parlamentului este "discreditată, incompetentă şi trebuie supusă dizolvării anticipate".

"În această situaţie, rolul şi semnificaţia deciziilor Curţii Constituţionale, responsabilitatea şi claritatea acesteia sunt destul de largi.

Responsabilitatea şi claritatea acesteia sunt incomensurabil de ridicate. Dar, în ultimii ani, ea a depăşit puterile sale, începând cu actul de echilibrare în timpul alegerilor preşedintelui Timofti.

Curtea Constituţională a permis o intruziune politică în normele Constituţiei prin ridicarea Declaraţiei de Independenţă deasupra Constituţiei însăşi.

Ea a schimbat oportunist modul de alegere a preşedintelui şi a luat, de asemenea, mai multe decizii de natură politică pentru a mulţumi grupurilor politice care au pus stăpânire pe stat", au reamintit comuniştii, subliniind că până în prezent Curtea Constituţională "este folosită nu pentru a trăi conform Legii fundamentale, ci pentru a lua controlul asupra adversarilor politici".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.