Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea evreiască este indignată - Pictorial indecent în ruinele Sinagogii din Constanța

www.news.ro
sinagoga cluj

Comunitatea evreiască din Constanța este indignată, după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii, în care o tânără a pozat sumar îmbrăcată în ruinele Sinagogii din oraș. Reprezentanții comunității susțin că tânăra și fotograful au intrat fraudulos în lăcașul de cult, potrivit Mediafax.

Tânăra și-a publicat fotografiile, realizate în Sinagoga din Constanța, pe contul de Facebook, de unde au fost preluate de un membru al comunității evreiești.

Președintele Comunității Evreiești din Constanța a reacționat dur, spunând că protagonista pictorialului și fotograful au intrat fraudulos în Sinagogă.

„Suntem indignați. Nu le-a dat nimeni acordul. Au intrat fraudulos. Sinagoga este de un an în custodia Companiei Naționale de Investiții. Am mai pus un lacăt și i-am rugat pe vecinii din zonă, care fac lucrări de reabilitare, să ne alerteze”, a declarat Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreiești din Constanța.

Citește și: Cristian Tudor Popescu critică apariția lui Dan Barna: 'Tu vrei să fii preşedintele ţării şi vii cu pisica pe piept?'

Fotograful însă se apără și spune că a avut acordul unor muncitori din zonă pentru a intra în lăcașul de cult, dar că ulterior apariției scandalului a retras toate fotografiile publicate.

Subiectul a intrat în atenția presei evreiești, fiind dezbătut în The Jerusalem Post, The Times of Israel sau Jewish Telegraphic Agency.

Sinagoga din Constanța este construită în anul 1911 în stil maur și a ajuns o ruină după ce fost lăsată în paragină de peste 20 de ani. Imobilul aparține Comunității Evreiești din Constanța și a fost predat în 2018 Companiei Naționale pentru Investiții în vederea restaurării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.