Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea Ruşilor Lipoveni organizează un curs gratuit de iniţiere în croitorie pentru ucrainencele refugiate

croitor

Comunitatea Ruşilor Lipoveni (CRL) din Brăila organizează, începând cu data de 1 aprilie, un curs gratuit de iniţiere în croitorie pentru femeile refugiate din Ucraina.

"În contextul creat de conflictul de la graniţa României, Comunitatea Ruşilor Lipoveni Brăila vine în sprijinul refugiaţilor ucraineni şi a etnicilor noştri cu un curs gratuit de iniţiere în croitorie, în vederea ocupării ulterioare a unui loc de muncă. Iniţierea va fi oferită de doamna Mariana Avram Parfenie, în regim de voluntariat, în fiecare vineri, între orele 17,00-19,00, începând cu 1 aprilie 2022. Pot participa la curs şi etnicii noştri doritori să înveţe, pentru a socializa cu ucrainencele, ajutându-le astfel să înveţe mai uşor limba română. Vă aşteptăm cu drag", este anunţul postat în mediul online de Comunitatea Ruşilor Lipoveni.

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Brăila, condusă de prof Maria Milea şi considerată a doua ca mărime din România, după cea din Tulcea, a iniţiat, încă de la începutul războiului din Ucraina, o amplă campanie de ajutorare a refugiaţilor ucraineni, potrivit Agerpres.

"Suntem cu sufletul alături de cei aflaţi în suferinţă în aceste clipe, cei ce au pierdut fiinţe dragi, cei ce au fugit din calea războiului şi caută adăpost departe de locurile natale. Chemăm toţi oamenii de bine, etnicii noştri inimoşi, să sprijine autorităţile locale în demersul de a ajuta cetăţenii ucraineni aflaţi în dificultate. Cunoscătorii de limba rusă, care doresc să colaboreze cu autorităţile locale pentru traduceri sunt rugaţi să-şi anunţe disponibilitatea de a colabora, zilele şi intervalele orare în care sunt disponibili. (...) Dacă sunt familii care pot oferi adăpost, cazare, aşteptăm să ne contacteze. Prin tradiţie, credincioşii de rit vechi au fost alături de suferinţele semenilor şi au ajutat după puterile lor, fără sa ceară nimic în schimb. Să ne unim forţele şi de data aceasta pentru a face binele creştinesc", a fost apelul formulat încă de la începutul războiului de CRL Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.