Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conacul Angelescu din comuna Râfov, construit în perioada interbelică, este de vânzare

news.ro
Conacul Angelescu

Conacul Angelescu din comuna Râfov, construit în perioada interbelică, aparţinea unei familii boiereşti înrudită cu neamul Cantacuzinilor care la începutul acestui secol stăpâneau un domeniu însemnat. Acum, conacul este vânzare la 299.000 de euro, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Arhitectura conacului este interesantă şi prin prisma faptului ca îmbină elemente Art Deco, deja prezente în construcţiile interbelice din Bucureşti ale acelor timpuri, cu cele tradiţionale neo-romaneşti prezente mai des, anterior, în toată zona de sud, conform news.ro.

content-image

Conacul este cochet, cu multe elemente precum: zona vitrată care marchează întreaga casă a scărilor cu aspect de turn de pe faţada principală, intrarea mărginită de un mic portic încadrat de doi stâlpi ce marchează un arc trilobat larg, stâlpii din lemn frumos decoraţi cu elemente tradiţionale ce străjuiesc balcoanele, sau stâlpii decorativi ce decorau veranda de pe faţada laterală.

Deşi se află într-o stare relativ bună din punct de vedere structural, conacul are nevoie de renovare generală.

Domeniul conacului este de 8797 metri pătraţi, cu alee de castani pe care se face accesul, o livadă, o grădina de legume, garaj, o clădire anexă, foste dormitoare, cu o amprentă de 201 mp, fosta sală de mese cu 68 mp, fosta magazie de 94 mp, fosta bucătărie de 56 mp la care se adaugă un beci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.