Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concedieri la Societe Generale - Aproape 530 de persoane își vor pierde locul de muncă până în 2023

societe generale

La cinci luni după ce a anunţat un plan care vizează reduceri de costuri în valoare de 500 milioane de euro şi eliminarea a 1.600 de posturi în domeniul investment banking, Societe Generale se pregăteşte de o nouă restructurare a efectivelor, de data aceasta fiind vizate activităţile de retail banking din Franţa, informează Reuters potrivit Agerpres.

Potrivit sindicatului CGT, aproximativ 530 de angajaţi ai Societe Generale din Franţa vor fi disponibilizaţi până în 2023, din care 170 de la sediul central al băncii şi 360 din cadrul activităţilor de back-office.

"În cursul discuţiilor dintre sindicate şi Marie-Christine Ducholet (noul director responsabil pentru operaţiunile SocGen de retail banking din Franţa - n. r.) a rezultat un plan însoţit de condiţiile sociale necesare pentru eliminarea a 530 de posturi până în 2023", susţine sindicatul CGT, într-un comunicat.

Societe Generale a anunţat în luna aprilie un plan care prevedea eliminarea a 1.600 de posturi la nivel mondial, dintre care 750 numai în Franţa, în ideea restructurării operaţiunilor de investment banking şi a restabilirii profitabilităţii globale a grupului.

Oficial, Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a confirmat că o întâlnire este prevăzută a avea loc vineri cu organizaţiile sindicale, dar nu a oferit alte detalii.

Analiştii se aşteaptă ca băncile franceze să accelereze măsurile de reducere a costurilor, în condiţiile în care acestea au probleme în a-şi atinge ţintele de profitabilitate pe fondul unor dobânzi extrem de mici.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.