Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concedieri masive la Ericsson: aproape 10.000 de angajați sunt pe făraș / sunt vizați peste 100.000 de oameni din întreaga lume

media.icij.org
Ericsson

Compania suedeză producătoare de echipamente de telecomunicaţii Ericsson va concedia 8.500 de lucrători, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, a confirmat vineri compania pentru CNBC, informează News.ro.. Reuters a relatat mai devreme despre disponibilizări, care vor afecta aproximativ 8% din personalul companiei, de 105.529 din întreaga lume. Compania are aproximativ 11.994 de angajaţi în America de Nord, potrivit site-ului său.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a spus că reducerile fac parte dintr-o ”accelerare a eforturilor de reducere structurală a costurilor”, aşa cum a anunţat în timpul Zilei Pieţelor de Capital a companiei, din 15 decembrie. Purtătorul de cuvânt a spus că majoritatea disponibilizărilor vor intra în vigoare în prima jumătate a anului 2023, dar ar putea, de asemenea, să se extindă până în 2024. ”Modul în care va fi gestionată reducerea numărului de angajaţi va diferi în funcţie de practica locală a ţării. Scopul nostru este să gestionăm procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală a muncii. Orice impact asupra angajaţilor va fi mai întâi comunicat acestora”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Reducerea costurilor

Compania doreşte reducerea costurilor cu 9 miliarde de coroane suedeze, sau cu aproximativ 860 de milioane de dolari, până la sfârşitul anului 2023. Ericsson a spus că se aşteaptă să înceapă să vadă efectul economiilor sale de costuri în al doilea trimestru al acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.