Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep concedierile la stat! Ministru: 'Putem să reducem de oriunde, mai puțin...'

stiripesurse.ro
Concedieri

Ministerul Mediului poate reduce bani de oriunde, mai puțin de la investițiile prin PNNR, prin fonduri europene și la programele care generează locuri de muncă, spune Mircea Fechet: „concedieri nu trebuie puse pe primul loc pe lista de măsuri”.

Întrebat, miercuri, despre planul Guvernului de a reduce din nou cheltuilelile bugetare, Fechet a spus că rămâne să se consulte cu colegii săi. „De câte ori suntem nevoiți să strângem cureaua, bineînțeles că Ministerul Mediului este printre primele ministere care înțelege foarte bine acest lucru și aș vrea să vă spun că putem să reducem de oriunde, mai puțin de la investițiile pe care ni le propunem prin PNNR, prin fonduri europene și în general la programele care generează pe orizontală o valoare adăugată, adică locuri de muncă și alte venituri în România”, spune ministrul, informează Mediafax.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu exclude concedierile, Fechet a răspuns că nu exclude nicio variantă, „însă va trebui mai întâi să vedem despre ce discutăm”. „Există diferite moduri de a eficientiza activitatea unui minister și de-a eficientiza modul în care cheltui banii în fiecare zi. Concedierile nu cred că ar trebui să fie pe primul loc într-o listă cu astfel de măsuri posibile. Cred că trebuie să evaluăm în detaliu această situație și să nu folosim astfel de cuvinte decât atunci când suntem siguri că ele urmează să fie și puse în aplicare”, a adăugat ministrul Mediului.

Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 14.000 în ultimul an

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în decembrie 2023, de 1.292.559, cu 13.564 mai multe comparativ cu ianuarie 2022, 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF), consultate de AGERPRES (subiectul, pe larg aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.