Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Noua destinație favorită de vacanță a românilor în 2023

nothinfamiliar.com
Mykonos grecia vacanta

Grecia este cunoscută pentru numeroasele sale insule magnifice, fiecare cu povestea ei unică, dar există o destinație care a captivat inimile românilor.

Această insulă este situată în apropierea părții sudice a Peloponezului și se află chiar la intrarea în Golful Laconic. Este vorba despre frumoasa insulă Kythira! Kythira beneficiază de un aeroport național cu zboruri zilnice din Atena. De asemenea, insula poate fi accesată cu feribotul din portul Pireu din Atena sau din portul Neapolis din Peloponez, cu curse zilnice, precum și din Kissamos din Creta, care asigură transport de 2-3 ori pe săptămână, conform Click.

Conform lui Hesiod, poetul grec antic care a trăit în timpul lui Homer, Kythira este considerată locul de naștere al Afroditei, zeița iubirii. Această insulă a fost o sursă de inspirație pentru pictorul francez Jean Antoine Watteau și pentru marele poet francez Charles Baudelaire din secolul al XIX-lea.

Acest loc fascinant este binecuvântat cu o frumusețe extraordinară: văi idilice care se deschid în apropierea mării, versanți montani împodobiți cu vegetație luxuriantă sau stâncoși și izvoare cristaline care curg în susținerea peisajului de plaje spectaculoase. În plus, satele pitorești ale acestei regiuni se remarcă prin arhitectură care îmbină influențele venețiene cu stilul distinct întâlnit în Creta și Mani. Aici, localnicii pregătesc cu grijă și mândrie delicioasele mâncăruri tradiționale, oferind o experiență culinară de neuitat.

Obiectivele turistice de pe insula Kythira

Una dintre atracțiile de neratat este Castelul Venețian, care impresionează prin priveliștea panoramică asupra Mării Egee și a coastelor sudice ale Peloponezului, fiind un loc ideal pentru a admira apusurile spectaculoase. Pe lângă acest castel medieval, merită să vizitați și mănăstirile Agia Moni, Agia Elesa și Myrtidiotissa, care îmbină frumusețea naturală cu liniștea spirituală. De asemenea, nu ratați o vizită la biserica din interiorul peșterii Agia Sofia, o destinație fascinantă cu o istorie bogată.

O experiență deosebită în timpul șederii pe insulă este o plimbare prin pitorescul sat abandonat Paleochora, urmată de o scufundare pe frumoasa plajă Lagada. Aici puteți participa la Festivalul Vinului din satul Mitata și să vă bucurați de câteva festivaluri religioase dedicate Maicii Domnului, precum Panagia Myrtidiotissa (24 septembrie) sau Festivalul Agia Elesa (1 august). O delicatesă locală remarcabilă este mierea, dar puteți savura și uleiul de măsline produs în zonă.

Prețurile pe insula Kythira sunt foarte accesibile și pot satisface orice buget al turistului. Acest lucru a impresionat în mod deosebit o turistă româncă, care a fost cucerită nu doar de frumusețea insulei, ci și de faptul că a putut să se bucure de tot ceea ce avea de oferit fără a cheltui sume exagerate.

„După mulți ani petrecuți în Ciclade, arse de soare și bătute de vânt, Kythira ne-a surprins cu verdele ei crud, de primăvară, și abundența vegetației. Cu satele pitorești și locuitorii prietenoși, neafectați de turismul agresiv de masă.

Cu prețurile relativ mici comparativ cu insulele mult mai cunoscute. Nu în ultimul rând, ne-a impresionat cu labirintul drumurilor înguste, de o singură bandă, sau cu lipsa drumurilor către plaje mari, frecventate de turiști. Google maps dă rateu la tot pasul și e singurul loc din toată Grecia unde am găsit indicator rutier care atestă că GPS-ul greșește”, a scris femeia pe un grup de pe Facebook dedicat insulelor grecești, conform sursei mai sus menționate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.