Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concendieri masive: anunțul făcut de unul din cei mai mari producători germani de piese auto

fee.org
concediat concedieri

Producătorul german de componente auto Schaeffler va reduce în total 1.300 din cele aproape 83.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2026. Aproximativ 1.000 dintre aceste reduceri de locuri de muncă vor avea loc în Germania. Compania a justificat marți măsura ca fiind o modalitate de a aborda supracapacitatea și de a reduce costurile fixe, în special în divizia de tehnologii auto, conform Dpa. Într-o declarație, compania a precizat că se așteaptă să economisească aproximativ 100 de milioane de euro anual.

Reducerile anunțate marți vin după ce firma a eliminat 4.400 de posturi într-o rundă anterioară de restructurare în 2020.

Compania "se îndreaptă către un mediu în care a fi liderul tehnologic nu mai este suficient", a declarat directorul general al diviziei de tehnologii auto, Matthias Zink: „Factorul critic acum este de a avea în vigoare structurile de costuri competitive necesare pentru a accelera în continuare procesul de transformare și pentru a ne asigura că Schaeffler este pe deplin pregătită pentru electrificarea grupului motopropulsor. Iar pentru asta trebuie să reducem costurile și supracapacitatea".

Majoritatea reducerilor de personal vor fi în domeniul administrației și al cercetării și dezvoltării pentru motoare cu combustie internă, iar o parte dintre lucrătorii din producție vor fi disponibilizați.

În Germania, locațiile afectate sunt, în principal, Herzogenaurach, Bühl și Homburg. Măsurile reprezintă un "pas important pentru asigurarea creșterii viitoare", a declarat Sascha Zaps, directorul executiv regional pentru Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.