Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert de muzici tradiţionale cu Taraful lui Şandorică de la Valea Largă şi Marian Sandu şi Taraful din Teleorman, la Muzeul Ţăranului

campeniinfo.ro
folclor traditii

Un concert de muzici tradiţionale susţinut de Taraful lui Şandorică de la Valea Largă şi de Marian Sandu şi Taraful din Teleorman va fi organizat joi, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Ţăranului şi va avea loc la Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă, potrivit news.ro.

Taraful lui Şandorică de la Valea Largă

Zona etnografică a Câmpia Transilvaniei se situează la intersecţia judeţelor Cluj, Mureş şi Bistriţa-Năsăud. Aici, suitele lungi de melodii de joc încep cu majestuoasele purtate şi se încheie în ritm vijelios cu hărţagurile. Stilul aspru şi viguros al zonei este dus mai departe de către Francisc Rîza cunoscut ca Şandorică de la Valea Largă şi de taraful de familie al acestuia.

Marian Sandu şi Taraful din Teleorman
Aceşti lăutari de pe Teleorman, care îşi asumă cu fermitate repertorii şi stiluri vechi, sunt ca o veste bună într-o lume ce pare să-şi abandoneze încet-încet tradiţiile muzicale. Ei excelează încă în interpretarea cântecelor de dragoste de pe Vlaşca şi Teleorman, practică devenită tot mai rară astăzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.