Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate, la festivalul Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment al culturii săsești din Transilvania

thetrends.ro
saptamana haferland

Concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate sunt programate la Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania, anunță MEDIAFAX.

Organizatorii Săptămânii Haferland au anunțat că cea de-a opta ediție a festivalului va avea loc în perioada 30 iulie – 3 august 2020 și va include localitățile Archita, Cloașterf , Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

Activitățile festivalului din acest an au fost gândite în așa fel încât să respecte distanțarea socială impusă de autorități.

Programul festivalului va include concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate, precum și ateliere pentru cei mici.

Având ca tematică Tradiția continuă, Săptămâna Haferland își propune să aducă turiști în Haferland atât pe perioada festivalului, cât și ulterior, într-un an în care turismul intern va câștiga cu siguranță teren.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

„Turiștii vor descoperi aici tradițiile săsești dar și initițiativele de revitalizare a zonei, fiindcă în ultimii ani s-a creat un întreg ecosistem de mici antreprenori și localnici, care au dezvoltat oferta de cazare și activități din regiune”, au precizat organizatorii festivalului.

Ediția din acest an se va desfășura sub înaltul patronaj al lui Markus Söder, prim ministru al landului german Bavaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.