Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concertul 'Meditaţii lăutăreşti' susţinut de Damian Drăghici, pe 27 octombrie, la ARCUB

Facebook Damian Draghici
Damian Draghici and Brothers

Damian Drăghici va susţine pe 27 octombrie, la Sala Mare de la ARCUB, concertul inedit "Meditaţii lăutăreşti".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, cel mai recent proiect al artistului cuprinde o colecţie veritabilă de piese vechi lăutăreşti prezentate într-un set up instrumental inedit.

Acompaniat de Aurel Gheorghe la pian, de Mugur Borcea la vioară, de Pancirel Constandache la trompetă şi de Adrian Flautistu la contrabas, Damian Drăghici va reda emoţia muzicii lăutăreşti de altădată la nai, cajon şi voce.

Proiectul "Meditaţii lăutăreşti" prezintă muzica scripcarilor într-un nou concept şi face parte din seria de acţiuni iniţiate de Damian Drăghici de a duce mai departe tradiţia cântecului şi muzicii lăutăreşti, informează Agerpres.

"Este muzica cu care am crescut, muzica ce ne-a învăţat de mici copii cum să fim dezinhibaţi, muzica ce ne-a arătat cum părinţii şi familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă şi care ne-a arătat ce sentimente trezeşte în oameni. Muzica lăutărească este jazzul nostru românesc, aşa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Am un mare respect pentru robii lăutari care urlau şi plângeau de durere fără ca ei să fie conştienţi că bocetul lor va fi apreciat şi iubit după sute de ani", a declarat artistul.

Biletele, cu preţuri de 70 de lei şi 50 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, au fost puse în vânzare pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete ARCUB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.