Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concesie pentru avocaţii cu handicap grav şi o treime din stagiul complet de cotizare: Reducere cu 15 ani a vârstei de pensionare

proteste avocati Curtea de Apel Bucuresti

Avocaţii cu handicap grav care au realizat cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav vor beneficia de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare, a decis, miercuri, Camera Deputaţilor.

Deputaţii au adoptat, cu 267 voturi "pentru", legea pentru completarea Legii nr.72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.60 din 26 ianuarie 2021.

Proiectul a fost adoptat iniţial de Parlament în octombrie 2020, însă preşedintele Klaus Iohannis a retrimis legea spre reexaminare, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, care a constatat neconstituţionalitatea unor prevederi.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a admis cererea de reexaminare a preşedintelui şi a modificat prevederile iniţiale.

"Persoanele cu handicap grav care au realizat, în profesia de avocat, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr.1", prevede textul adoptat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.