Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia cancelarului german Olaf Scholz: 'În fiecare zi, cu fiecare bombă, Rusia se îndepărtează din ce în ce mai mult de comunitatea mondială'

olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz susține că Berlinul și Ankara lucrează împreună pentru a ajunge la un armistițiu în Ucraina. Acest lucru a fost declarat luni de șeful guvernului german, la o conferință de presă comună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Scholz crede că, cu fiecare zi de ostilități în Ucraina, Rusia se îndepărtează de comunitatea mondială.

„Suntem complet unanimi în opinia că ar trebui să se ajungă la un armistițiu cât mai curând posibil”, a spus Scholz. El a remarcat importanța creării de coridoare umanitare pentru civili din Ucraina. „Acest lucru trebuie să se întâmple imediat”, crede cancelarul. „În fiecare zi, cu fiecare bombă, Rusia se îndepărtează din ce în ce mai mult de comunitatea mondială”, a punctat Scholz, relatează TASS.

El a susținut o soluție diplomatică a conflictului. „Este important să facem totul pentru a ne asigura că un astfel de dialog (n. r.: între Rusia și Ucraina) nu este întrerupt, ci să meargă mai departe”, a spus el. "Acest conflict nu poate avea decât o soluție diplomatică. În acest sens, negocierile intense între Ucraina și Rusia sunt foarte importante", a spus Scholz. El a îndemnat să se obțină rezultate concrete  cât mai curând posibil.

Potrivit acestuia, „suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei sunt fără îndoială”. „Vrem să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra. Facem acest lucru prin asistență financiară, umanitară, asistență, care se referă la asistența militară nu doar din Turcia, ci și din Germania. În acest sens, vreau să spun că închiderea Bosforului. de către Turcia pentru părțile la război în temeiul Convenției de la Montreux este o contribuție importantă la detensionarea acestei crize”, a argumentat Scholz. El a acuzat din nou Rusia de încălcarea dreptului internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.