Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia șefului Comisiei de Control a SRI: 'Se face POLIȚIE POLITICĂ'

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că numărul mare de interceptări efectuate în România duce la concluzia unor elemente de poliţie politică.

''S-a dat recent publicităţii de către un avocat de la Cluj o situaţie statistică a interceptărilor făcute în România. (...) Peste 100.000 de interceptări, personal cred că înseamnă enorm de mult şi am putea trage multe concluzii, dar una de fond cred că este foarte corectă: în România ultimilor ani cu atât de multe interceptări nu putem decât trage concluzia că sunt elemente de poliţie politică. Corelând interceptările cu eventuala implicare a instituţiilor statului în alegerile din 2009, cu posibilele şantaje la adresa judecătorilor cu informaţii din arhiva SIPA, am putea să tragem concluzia că România a fost şi că poate încă este un stat poliţienesc şi dezbaterea pe aceste teme trebuie dusă până la capăt'', a precizat Ţuţuianu, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU Poluarea ne provoacă sinuzită cronică

Acesta a subliniat că este momentul în care trebuie să se facă ordine în relaţiile interinstituţionale în ce priveşte sistemul de justiţie.

''Este un moment de răscruce în care trebuie să se facă curăţenie în relaţiile interinstituţionale în ce priveşte sistemul de justiţie. Mai pot să adaug, ca şi comentariu, că problema nu priveşte doar pe cei care au cerut mandate de ascultare, ci problema majoră cred că este în sistemul de justiţie, care ar trebui să asigure tuturor garanţia că interceptarea se face atunci când situaţia este de natură excepţională şi că nu devine o practică obişnuită în instrumentarea cauzelor penale, indiferent cine e solicitantul. 100.000 despre care vorbim nu sunt mandate de siguranţă naţională, ci sunt mandate care au fost date la solicitarea parchetelor locale, judeţene, de pe la Curtea de Apel sau DIICOT, DNA, alte instituţii din sistemul judiciar'', a mai spus senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.