Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia unui analist politic despre războiul din Ucraina: ‘Toți cei implicați în această nenorocire au de câștigat!’

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Toți cei implicați în războiul din Ucraina au de câștigat, transmite analistul politic Dan Barbu, în ultimul său articol intitulat „Nimeni pentru pace, toți pentru război”. Barbu argumentează de ce puterile implicate în conflictul armat din Ucraina nu au un interes real ca războiul să ia sfârșit, singurele persoane care au de pierdut fiind „oamenii simpli care au murit sau și-au pierdut rudele și agoniseala de o viață.”

„Războiul din Ucraina a părut să ia pe toată lumea prin surprindere. În ciuda informațiilor care au apărut înainte de ofensiva rușilor din februarie 2022, decizia lui Putin de a intra cu trupe în Ucraina a fost o mare surpriză, deși el se pregătește de 20 de ani pentru ceea ce se întâmplă acum în lume. Poate o să deranjeze ce spun acum, dar, după un an de conflict sângeros, NIMENI nu dorește să vorbească despre pace! De un an de zile se vorbește numai despre înarmare, despre bombe, despre ofensive și contraofensive. Oare de ce? E simplu! Există mai multe interese acolo unde se iau decizii în această lume ca acest război să continue”, a spus Dan Barbu, pe blogul său.

„Să vedem mai întâi unde se iau deciziile! La Moscova, Putin nu se va opri până nu va obține măcar câteva teritorii din Ucraina. La Kiev, Zelenski nu are cum să renunțe la teritorii, nici măcar la Crimeea. La Washington, Biden are mai multe interese în Ucraina decât au avut vreodată alți lideri americani. La Beijing, Xi Jinping este cel care câștigă cel mai mult de pe urma războiului. Toți marii actori implicați în acest război au interese total diferite, care fac imposibilă o discuție despre pace.

Așa cum în pandemie, cel mai mult au avut de câștigat firmele din industria medicală, în vremuri de război, firmele care produc armament decid tot ceea ce se întâmplă acum în lume. Și dacă Biden ar dori ca acest război să e termine acum, decizia finală nu este la liderul american. Marii șmecheri care acum produc armament pe bandă rulantă și fac profituri uriașe nu vor da ok-ul pentru finalul războiului decât după ce vor fi cu toți sacii în căruță. Este trist ceea ce spun, dar asta e realitatea. Oameni nevinovați mor pentru că așa se întâmplă în RĂZBOI. Dar interesele financiare mondiale sunt mult mai importante decât soarta unor amărâți, prinși la mijloc între jocurile de război. Așa a fost și în pandemie! Până când vaccinurile nu au fost vândute la un nivel financiar satisfăcător pentru șmecherii din Big Pharma, pandemia nu s-a terminat.

Dacă cineva dorea ca acest război să se termine rapid, sau poate să nu fie declanșat deloc, era posibil la începutul anului trecut. Știu că Putin este de vină, că Putin este un nebun care a decis de capul lui să dea lumea peste cap, dar am dubii că adversarii săi, americani, francezi, britanici, au încercat cu adevărat să împiedice declanșarea războiului. Toți cei implicați în această nenorocire au de câștigat. Singurii care pierd sunt oamenii simpli care au murit sau și-au pierdut rudele și agoniseala de o viață”, a concluzionat analistul politic Dan Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.