Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzie amară a FACIAS: Instituțiile statului îi ignoră pe români

FACIAS
FACIAS

Românii care au de rezolvat o problemă la una dintre instituțiile statului ar fi bine să se înarmeze cu răbdare. Și, cel mai probabil, problema nu se va rezolva decât dacă se prezintă personal la ghișeu. Cel puțin așa arată concluziile preliminare ale proiectului ”Alo, statul roman? Răspunzi?!”, realizat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) , care publică noi concluzii privind timpii de așteptare pe care îi petrece cetățenii la telefon în cazul în care doresc sa obțină informații prin intermediul birourilor de informare ale instituțiilor publice.

„Din datele colectate de FACIAS reiese că mai multe instituții publice nu pot fi DELOC contactate de către cetățeni. Astfel, nu au putut fi contactate: DSP București, DSP Ilfov, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București, Casa Locală de Pensii – Sector 1, Casa Locală de Pensii – Sector 2, Casa Locală de Pensii – Sector 5, Casa Locală de Pensii – Sector 6, Administrația Domeniului Public Sector 1.

În cazurile DSP București și DSP Ilfov , acestea nu au putut fi contactate nici după zeci de apeluri telefonice, efectuate în zile diferite”, afirmă FACIAS.

Și de această dată, concluziile au fost identice cu cele după prima fază. Românii care sună la instituțiile statului au șanse extrem de mici să discute cu cineva.

„Aceste date confirmă concluziile rapoartelor preliminare ale FACIAS realizate în cadrul acestui proiect, care au arătat că majoritatea instituțiilor publice verificate, sunt cel mai adesea imposibil de contactat de către cetățeni.

In aceste condiții, pentru un număr important de români, care nu au aptitudini sau posibilități să utilizeze internetul, rămâne ca unica posibilitate prezentarea personală la sediile instituțiilor cu care doresc să intre în legătură. În același timp, instituțiile în cauză încalcă astfel legea liberul acces informațiile interes public”, mai arată FACIAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.