Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzie GRAVĂ a unui analist politic: 'Suntem într-o dictatură a proştilor. Pe plan extern se vede că România nu este condusă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Dancila

Scandalul politic imens dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PSD-ALDE nu face deloc bine României. Cel puţin asta susţine consultantul politic, Cozmin Guşă. Acesta a afirmat, la Realitatea TV, referindu-se la Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, că pe plan extern se vede că România nu este condusă şi că există pericolul unei dictaturi a proştilor. "Stând şi analizând un pic de la dinstanţă mi-am adus aminte, apropo de personajele zilei, de o vorbă a lui Umberto Eco: prostia este mai fascinantă decât inteligenţa, inteligenţa mai are limitele ei, prostia nu are limite. Noi acum ne tot fascinăm de la câtă prostie pe metru pătrat de scaun ocupat prin clădirile puterii a ajuns să fie înghesuită, din fericire", a spus Cozmin Guşă.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Consultantul politic a analizat subiectul zilei în patru puncte:

1. Cât de importantă a fost vizita în Israel a tripletei magice Dragnea-Dăncilă-Meleşcanu prin ochii celor de aici

2. Ce au făcut ei sau ce au reuşit să facă

3. Atitudinea lui Iohannnis

4. Posibilele consecinţe

1. Cât de importantă a fost vizita în Israel a tripletei magice Dragnea-Dăncilă-Meleşcanu

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

"Legat de punctul 1, importanţa vizitei, pot să spun aşa: în cele două ziare importante care apar aici nu a apărut nicio singură referire, niciun singur rând, la reprezentanţii puterii de la Bucureşti, iar asta poate să ne explice foarte bine cât de puţin contăm şi care a fost importanţa vizitei în Israel. Dacă Benjamin Netanyahu ar fi considerat măcar puţin importantă această vizită ar fi apărut prin presa din Israel o serie de ştiri. Prin comparaţie, astăzi aceste ziare sunt pline de referirea că peste o săptămână fostul şef al CIA, secretarul de stat al SUA, va veni într-un turneu în Orientul Mijlociu şi va poposi şi în Israel", a spus acesta, adăugând că despre vizita de miercuri şi joi nu a fost nimic în presă.

2. Ce au făcut ei sau ce au reuşit să facă

Consultantul politic a explicat că, dacă ar fi făcut ceva de mediatizat, acest lucru s-ar fi întâmplat.

"La punctul 2. Dacă ar fi făcut ceva de mediatizat, sigur că s-ar fi mediatizat. Dacă în urma marii vizite, Israelul ar fi decis să finanţeze, habar nu am, 10 spitale din România sau două spitale în România sau, nu ştiu, să facă nişte drumuri în România, asta am fi aflat, deci nu au făcut nimic de mediatizat, şi probabil că au fost fel de fel de înţelegeri, cum ar fi dacă ar fi sau cum n-ar fi dacă n-ar fi, ceea ce vă daţi seama cât de puţin reprezintă", a mai spus Guşă.

3. Atitudinea lui Iohannnis

"Iohannis a făcut corect ceea ce a făcut şi a exprimat ceea ce gândim cu toţii de când Vasilica Viorica a fost nominalizată prim ministru. Şi atenţie, a fost şi acceptată de Klaus Iohannis, ceea ce este marea dificultate (n.r. a lui Iohannis) astăzi, de a vorbi într-un mod foarte ritos despre Vasilica Viorica, pentru că, chiar el a acceptat-o şi acceptând-o, într-un fel, a operat cu ideea că administraţia României va fi dominată de foarte multă prostie. Nu era vreun secret că doamna Vasilica Viorica nu este vreo lumină şi că nu va fi decât o unealtă în mâinile unuia ca Dragnea, pe care nu îl defineşte inteligenţa, îl defineşte doar viclenia şi asta este un lucru important", a mai declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

4. Posibilele consecinţe

”Legat de consecinţe, la punctul 4, aici ar fi unele interne și altele externe, ale acestor evenimente din ultimele 48 de ore. Consecinţele interne se subsumează dorinţei PSD-ului de a genera un mare scandal public, iar în spatele acestui scandal public să poată să dea legile justiţiei atât de mult aşteptate şi să poată să creze, în acelaşi timp, o sperietoare legată de suspendarea lui Iohannis. Acest antisemitism, care nu există la nivelul lui Iohannis în niciun fel, dar pe care ei îl agită foarte mult, nebazându-se pe nimic, vor să îl construiască şi ca pe un argument de culoare, într-o măsură legată de o posibilă suspendare. Nici nu ar fi rău pentru Iohnnis dacă s-ar încerca o suspendare pentru că ar avea posibilitatea să se reinventeze, după o lungă perioadă în care şi-a dezamăgit electoratul, fie prin absenţă, fie prin inacţiune legată de lucrurile grave care s-au întâmplat sub această guvernare”, a mai spus consultantul politic.

”Cel mai important lucru, de fapt, pe care l-a făcut Iohannis este această mediere cu vectorul responsabil din statul român, care astăzi este Banca Naţională a României, mediere pe care Dragnea nu a acceptat-o, tocmai pentru că ştia că nu o să aibă contra-argumente în faţa lui Mugur Isărescu, acolo prezentându-se cifre, situaţii, care sunt alarmante. Adevărata ştire este că nu s-a comportat responsabil majoritatea parlamentară, Dragnea şi Tăriceanu, venind la nişte discuţii clare, legate de soarta românilor, nu legate de soarta lor personală şi o posibilă soluţie împreună cu guvernatorul Isărescu, lucru pe care Iohannis l-a încercat şi nu l-a reuşit. Nu l-a reuşit , nu este bine, nu a fost din vina lui, într-adevăr, şi de aici a apărut legitimitatea acestei cereri de demisie pentru o persoană cum este Viorica Vasilica sau Vasilica Viorica, care, nu poate în niciun caz, să înţeleagă magnitudinea gesturilor sale şi cât de grave sunt aceste gesturi”, a explicat acesta.

Consultantul politic a mai spus că rămân două concluzii. ”Una pe care am mai spus-o de ceva vreme, dar îmi permit să o repet. Atenţie la Dragnea şi la starea lui mentală. Se întâmplă în viaţă ca la oamenii nepregătiţi sau nedotați suficient din punctul de vedere al capacității creierului, atunci când vine foarte multă putere care este dublată și de un sentiment puternic al fricii, apropo de perspectiva puşcăriei, să nu mai poată să funcţioneze normal. Eu cred că Dragnea este într-o asemenea formulă în acest moment și nu spun vorbe mari, cei care se pricep mai bine pot să verifice ușor aceste semne psihiatrice. A doua concluzie este legată de pericolul unei dictaturi a proştilor şi a prostiei. România se află într-o astfel de dictatură a proștilor și a prostiei, chiar dacă este ambalată la suprafață în haine scumpe, în mesajul vorbit cu fel de fel de vorbe spuse de la înălțimea puterii, noi suntem într-o dictatură a proştilor şi a prostie care ne poate răsturna repede căruța noastră și așa șubredă. Este al doilea semnal de alarmă pe care trebuie să îl luăm în seamă. Ce va fi sau cum vom putea reacționa, asta nu se știe deocamdată. Urmează să vedem dacă va fi suspendat Iohannis și atunci președintele, printr-un efort, ar reactiva o mare parte din electoral care acum este pasiv și a atins o formă de perplexitate în față acestei manifestări a prostiei din partea majorității parlamentare. Dacă nu va trebui să aşteptăm 2019 şi alegerile, dar până atunci, în condiţiile astea de război geo-economic instalat, în mod clar, România nu va putea fi conectată niciunde pentru că această iluzie prostească a lui Dragnea că dacă a fost în Israel i se vor rezolva problemele o pot crede doar studenții de anul I de la Relații internaționale. Lumea nu merge aşa. Israelul nu este o mare putere, are o oarecare experiență internațională dar care ține strict de problemele interne și nu de probleme de tip geo-politic. Acestea sunt lucruri de discutat cu partenerul strategic, cu Statele Unite, sau în interiorul Uniunii Europene, lucru pe care nici Dragnea, nici majoritatea parlamentară nu poate să îl facă pentru că nu sunt primiţi la acea masă”,a afirmat Cozmin Gușă.

Întrebat despre posibila convorbire dintre șeful Autorității Palestiniene și Teodor Meleșcanu, consultantul politic a precizat că trebuie să așteptăm o confirmare pentru acest lucru, întrucât s-ar putea să fie doar din arsenalul ALDE, partid care dorește să facă o diferențiere de politicile lui Dragnea. ”Cei din ALDE vizualizează într-un fel că Dragnea se află într-un nămol foarte dens din care va ieși cu foarte multă greutate sau deloc”, a încheiat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.