Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONCLUZIE NEAȘTEPTATĂ în scandalul dezinfectanților de la Spitalul Universitar. Sefa instituției a găsit țapii ispășitori

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Directoarea Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, a declarat, duminică, după ce în urma unui control s-a stabilit că două cabinete nu foloseau dezinfectanți, că asistentele șefe ale celor două unități nu s-au gospodărit cum trebuie, iar spitalul era dotat cu aceste soluții, scrie News.ro.

După ce în urma unui control la Spitalul Universitar din București s-a constatat faptul că în anumite cabinete din Ambulatoriu nu se foloseau soluții de dezinfectare a instrumentarului, directoarea spitalului spune că de vină pentru această situație sunt șefele de la cele două cabinete, care nu au cerut din depozit soluțiile necesare.

„Au fost sancționați cei care aveau responsabilitatea de a aproviziona acele cabinete cu dezinfectanți. Nu vorbim de secții, ci de două cabinete din Ambulatoriul spitalului, respectiv Medicina muncii și Psihiatrie. (...) Spitalul era aprovizionat cu dezinfectanți, iar toate cabinetele aveau în dotare aceste soluții și le foloseau. Două cabinete nu aveau, pentru că nu s-au gospodărit, deși dezinfectanții erau prezenți la nivelul spitalului”, a declarat, duminică, Adriana Nica, directoarea SUUB.

Aceasta a mai declarat faptul că în momentul în care conducerea spitalului efectuează controale în diferite cabinete din Ambulatoriu, angajații de acolo s-ar anunța între ei, astfel încât lucrurile să fie în ordine atunci când are loc controlul.

„Directorul de îngrijiri împreună cu directorul medical merg aproape zilnic și controlează. Dar știți cum este, când se află că intră în Ambulatoriu, deja toată lumea se anunță. Noi sperăm că nu trebuie să folosim acești dezinfectanți doar că se anunță, ci trebuie să-i folosim conform protocoalelor și procedurilor, pentru că toți angajații sunt instruiți în acest sens și semnează că au luat la cunoștință”, a mai precizat Nica.

În ceea ce privește sancțiunile împotriva celor două asistente din Ambulatoriu, care nu s-ar fi aprovizionat cu dezinfectanți, DSP le-a amendat cu câte 500 de lei, potrivit Adrianei Nica, iar spitalul le va sancționa disciplinar, „în funcție de faptele de care sunt acuzate și sunt responsabile”. De asemenea, spune Nica, cei care se fac responsabili de faptul că nu au folosit dezinfectanți „și au pus viața pacienților în pericol vor răspunde chiar penal, dacă este nevoie”.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

În vara acestui an, la Spitalul Universitar s-a declanșat un conflict de muncă, prin care mai mulți angajați au protestat în fața unității de sănătate, acuzând mai multe nereguli, printre care și încălcări ale normelor de igienă. Ulterior, o asistentă care a intrat în greva foamei a fost concediată din motive disciplinare. Ministerul Sănătății a trimis la scurt timp Corpul de Control în Spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.