Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluziile lui Varujan Vosganian după ce a cercetat datele din Marea Britanie, țara cea mai afectată de varianta Omicron

Varujan Vosganian

Fostul ministru Varujan Vosganian susține că a cercetat datele de până acum din Marea Britanie, țara cea mai afectată de varianta Omicron, căutând să înțeleagă „argumentele teribilei campanii de inducere a spaimei în rândul europenilor”. Fostul ministru a ajuns la patru concluzii.

„Iată concluziile mele care nu sunt medicale, ci statistice:
1. Creșterea din ultima vreme a cazurilor de infectare din Marea Britanie nu se datorează variantei Omicron. Din cele cca 1,3 milioane de cazuri noi de infectare din 1 decembrie și până acum, cele cauzate de varianta Omicron sunt în număr de doar 74 de mii, adică cca 5,7 %.
2. Numărul cazurilor de infectare zilnică cu varianta Omicron nu a înregistrat creșteri exponențiale, mai mult decât atât, au fost zile când numărul infectărilor zilnice cu Omicron a scăzut, uneori chiar destul de mult. Și asta în timp ce pe ansamblu, în mai puțin de două săptămâni numărul de infectări zilnice a crescut de la 50 000 la peste 100 000. Repet, asta nu s-a datorat variantei Omicron.
3. Procentul persoanelor spitalizate din varianta Omicron a fost de 0,26%. Din 74 000 de persoane, cele spitalizate au fost în număr de 195.
4. Procentul de supraviețuire în cazurile de infectare cu varianta Omicron a fost de 99,98%, adică din 74 de mii de cazuri totale de infectare au decedat 18.
Nu știm ce va fi de aici înainte. Eu nu sunt epidemiolog vizionar ca alți specialiști care împânzesc ecranele. Dar pe datele de până acum din Marea Britanie, țara europeană cea mai afectată de această nouă variantă Omicron, e greu de înțeles panica ce se induce în rândul populației. Și iarăși îmi amintesc de ceea ce spuneau adevărații specialiști, laureați ai Premiului Nobel, că vaccinarea în timpul epidemiei riscă să ducă la apariția unor mutații ale virusului”, scrie Vosganian pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.