Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluziile premierului Ciucă după evaluarea Fitch: 'Economiștii confirmă soluțiile guvernării noastre și importanța stabilității politice''

nicolae ciuca premier letonia

Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României, transmite sâmbătă premierul Nicolae Ciucă.

„Vești bune pentru economia României! Agenția de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României???????? și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă.

Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile și importanța stabilității politice, sociale și economice în această perioadă complicată la granițele țării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiții străine și a dovedit capacitatea economiei românești de a performa. 2022 este și anul în care am reușit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a scris premierul pe Facebook.

Potrivit acestuia, decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României.

Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de aceasta agenție din aprilie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.