Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concomitent cu vizita lui Trump la Varşovia, Polonia anunţă că va cumpăra sisteme americane Patriot

patriot, rachete

Statele Unite ale Americii (SUA) au acceptat să-i vândă Poloniei sisteme de apărare cu rachete Patriot, în cadrul unui memorandum semnat miercuri noaptea, a declarat joi ministrul apărării polonez, Antoni Macierewicz, citat de Reuters, conform agerpres.

''A fost semnat un memorandum noaptea trecută potrivit căruia guvernul american a acceptat să-i vândă Poloniei rachete Patriot în cea mai modernă configuraţie'', a declarat Macierewicz într-o conferinţă de presă transmisă joi dimineaţa de către televiziunea publică.

MASACRU în Mexic: Cel puțin 26 de MORȚI într-o dispută armată / VIDEO

''Sunt bucuros să transmit această informaţie în ziua vizitei preşedintelui Trump la Varşovia'', a adăugat ministrul polonez.

Trump a sosit miercuri la Varşovia, unde, potrivit Casei Albe, el îşi va exprima într-un discurs angajamentul faţă de NATO şi va avea întâlniri cu un grup de ţări apropiate Rusiei, în drumul său către summitul G-20 din Germania, care se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Hamburg.

În martie, Polonia anunţa că se aşteaptă să semneze un contract în valoare de până la 7,6 miliarde de dolari cu firma americană Raytheon, pentru a achiziţiona opt sisteme de apărare cu rachete Patriot până la încheierea acestui an.

Varşovia consideră acordul drept un obiectiv central al unei ample modernizări a forţelor sale armate până în anul 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.