Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concubinul Elenei Udrea dă detalii despre starea fostului ministru: 'Trecem prin momente dificile. Îmi este greu să înţeleg lipsa de umanitate' - FOTO

Elena Udrea iubitul fiica

Adrian Alexandrov, concubinul Elenei Udrea, spune, într-o postare pe Facebook care are ataşată o fotografie cu el alături de Udrea şi de fiica lor, că sunt momente dificile pentru ei şi că îşi doresc ca fetiţa lor să nu fie ţinută departe de mama ei, pentru că acum are cea mai mare nevoie de aceasta. El mai afirmă că nu înţelege cum unele persoane din România "găsesc satisfacţie în smulgerea unui copil de doar 2 săptămâni din braţele mamei".

"Am ales să fac această postare, cu Elena şi fetiţa noastră Eva Maria, în semn de mulţumire pentru sutele de mesaje primite din partea voastră, de susţinere şi încurajare. Trecem prin momente dificile, şi tot ce ne dorim este ca micuţa noastră, un suflet nevinovat... să nu fie ţinută departe de mama ei, pentru că acum este momentul în care are cea mai mare nevoie de ea", scrie Adrian Alexandrov pe Facebook.

Citește și: Ipostază inedită! Cum a fost surprinsă Monica Macovei

El adaugă că Elena Udrea este o femeie puternică şi va trebui să rămână puternică în continuare pentru ea şi pentru fetiţă.

"Elena este o femeie puternica, si va trebui sa ramana puternica in continuare pentru ea si pentru fetita noastra. Îmi este greu să înţeleg, sau să procesez lipsa de umanitate a unor persoane din România, care găsesc satisfacţie în smulgerea unui copil de doar 2 săptămâni, din braţele mamei", mai scrie el.

Citește și: S-a aflat! Cât cheltuie Elena Udrea în Costa Rica

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica miercuri.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, afirma că instanţa va ţine cont, cu siguranţă, de faptul că fostul ministru are un copil de câteva zile, care nu poate fi despărţit de mamă, potrivit legislaţiei din Costa Rica, dar şi de statutul de azilant, din care decurge dreptul de a nu fi extrădat.

Citește și: Teodorovici șochează! Se gândește la legalizarea drogurilor și prostituției

Avocatul mai spunea că, în opinia sa, şansele ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa sunt "zero".

Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni, a anunţat şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, care a oferit, joi seară, într-o conferinţă de presă, detalii despre modul în care au fost reţinute Udrea şi Bica, dar şi despre statutul acestora.

Citește și: Anunț important din partea ANAF! Aceștia avertizează toți românii

Potrivit acestuia, odată ce au fost reţinute, ”Guvernul are două luni să facă tot procesul”.

”Persoanele care sunt reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le pot folosi pentru ca acest proces să nu fie dus la sfârşit. Sunt reţinite într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că în momentul de faţă statutul lor este de persoane care urmează să fie extrădate. Ele au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de exil din partea lor, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare”, a spus şeful Interpol Costa Rica.

Citește și: Ipostază inedită! Cum a fost surprinsă Monica Macovei

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, vineri dimineaţă, că Elena Udrea şi Alina Bica au declarat recurs la decizia de arestare.

"Elena Udrea şi Alina Bica au calea de atac a recursului la decizia judecătorilor din Costa Rica, iar recursul a fost declarat şi va fi judecat în perioada următoare. Procedura de extrădare este una complexă - în perioada următoare statul român trebuie să trimită întreaga documentaţie care a stat la baza cererii de extrădare. Conform uzanţelor şi procedurilor, documentaţia trebuie tradusă în limba statului căruia i se cere extrădarea. Dar tot în cadrul acestei proceduri va fi formulată şi apărarea şi invocate aspectul legat de statutul de refugiat, de starea ei de proaspăt mămică şi de faptul că trebuie să crească un copil cu cetăşenie costaricană. (...) Cererea de arestare preventivă a avut la bază un mandat intern de arestare. Fondul nu se putea judeca ieri, ieri s-a judecat doar forma în care va fi prezentată instanţei, pentru judecarea fondului procedurii de extrădare", a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Citește și: S-a aflat! Cât cheltuie Elena Udrea în Costa Rica

El a spus că în această perioadă de două luni există şi varianta ca mandatul de arestare să fie revocat şi înlocuit cu arest la domiciliu sau cu o măsură similare controlului judiciar.

Legat de declaraţiile şefului Interpol din Costa Rica, potrivit căruia ”dacă o persoană are şi un copil în această ţară nu este un impediment pentru a duce până la capăt procesul de extrădare”, avocatul Elenei Udrea a spus că nu şeful Interpol ia decizii în justiţia din Costa Rica.

Citește și: Teodorovici șochează! Se gândește la legalizarea drogurilor și prostituției

"Declaraţia unui reprezentant al Interpol pentru mine nu are valoare juridică de avevăr aşa cum va avea hotărârea unei instanţe de judecată a statului respectiv", a afirmat el.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirma, legat de reţinerea Elenei Udrea, că procedura de extrădare va parcurge etapele legale, el spunându-le jurnaliştilor să nu facă "din acest personaj" un subiect naţional.

Citește și: Anunț important din partea ANAF! Aceștia avertizează toți românii .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.