Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurența și vânzările slabe alungă Samsung din China

samsung.com
samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat miercuri că va renunţa la producţia de telefoane mobile în China, ca urmare a scăderii vânzărilor, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, Huawei şi Xiaomi, transmite Reuters potrivit Agerpres.

China este cea mai mare piaţă din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri iar Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente.

Închiderea ultimei fabrici de telefoane deţinute de Samsung în statul chinez vine după ce în iunie a fost redusă producţia la uzina din Huizhou iar anul trecut a fost suspendată producţia la o altă unitate.

Şi alte companii şi-au mutat producţia din China din cauza costurilor mai ridicate cu forţa de muncă şi a încetinirii economiei, care a redus puterea de cumpărare.

De exemplu, Sony şi-a închis fabrica din Beijing unde producea smartphone-uri şi va produce telefoane mobile inteligente doar în uzina sa din Thailanda.

În primul trimestru din 2019, cota de piaţă a Samsung în China a scăzut la 1%, de la aproximativ 15% în 2013, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, arată datele firmei de cercetare de piaţă Counterpoint.

"În China, oamenii cumpără smartphone-uri ieftine de la producătorii locali de telefoane mobile inteligente scumpe de la Apple sau Huawei. Samsung are puţine speranţe să-şi majoreze cota de piaţă", a apreciat Park Sung-soon, analist la Cape Investment & Securities.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construită în 1992, şi, conform presei sud-coreene, are 6.000 de angajaţi şi a produs 63 de milioane de telefoane în 2017.

În acel an, Samsung a produs pe plan global 394 de milioane de telefoane. În ultimii ani grupul sud-coreean şi-a extins producţia de smartphone-uri în ţări cu un cu cost scăzut al forţei de muncă, cum ar fi India şi Vietnam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.