Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurență feroce pentru un loc de muncă: șoferii din Chicago își agață telefoanele în copaci

sofer

În suburbiile orașului Chicago, șoferii plătiți la cursă în industria livrărilor își atârnă smartphone-uri în copaci pentru a prinde comenzi înaintea concurenților, scrie Bloomberg, potrivit Digi24.

Șoferii care folosesc această metodă își sincronizează apoi propriile telefoane cu cele din copac și așteaptă în apropiere o comandă. Scopul, spun experți și persoane care cunosc operațiunile Amazon, este de a profita de apropierea telefoanelor de stație, în combinație cu un software care monitorizează în mod constant rețeaua de livrări a Amazon, pentru a prelua comanda cu o fracțiune de secundă înaintea altor șoferi.

Faptul că șoferii recurg la astfel de metode extreme este o dovadă a concurenței feroce pentru muncă în economia americană devastată de pandemie, cu o rată a șomajului de două cifre. Așa cum câteva milisecunde pot însemna câștiguri de milioane pentru fondurile de investiții care folosesc softuri de tranzacționare, un smartphone cocoțat într-un copac poate fi cheia pentru a obține o cursă de 15 dolari înaintea altcuiva.

Tot mai mulți oameni folosesc servicii de transport, din cauza pandemiei, astfel încât mai mulți șoferi se axează pe livrări pentru a câștiga bani.

Spre deosebire de angajații cu contract, care sunt plătiți chiar și atunci când nu au mult de lucru, cei plătiți la cursă fac bani doar când muncesc.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 109: Javrelor! Leprelor! Aici este vorba despre copii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.