Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs draconic la Inspecţia Judiciară: Niciun procuror nu a reuşit să fie admis

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

La 16 august 2018, Inspecţia Judiciară a anunțat declanşarea procedurii de concurs privind ocuparea a 12 posturi de inspectori judiciari: 7 la Direcţia pentru judecători şi 5 la cea pentru procurori. Iniţial s-au înscris 30 de magistraţi: 25 de judecători şi 5 procurori. Înainte de prima probă au mai rămas 18. După prima probă, cea teoretică, au rămas 9 candidaţi (50%). După interviu, doar 7 candidaţi au fost declaraţi admişi. Toţi sunt judecători.

Din cele 7 locuri de inspectori la direcţia pentru judecători, trei au fost ocupate de inspectori în funcţie: Bogdana Alina Orășeanu, Adriana Andronic, Liliana Sănduţa Poelincă. Judecătorul Petre Roşu a mai fost în trecut inspector judiciar. Acesta este fost soţul al procuroarei DNA Claudia Roșu. Ceilalţi trei judecători vor fi începători la Inspecţia Judiciară: Luciana Aydin, președintele Tribunalului Giurgiu, Vasile Baltag, soţul judecătoarei Gabriela Baltag, membru CSM, şi Roxana Ioana Petcu, soția fostului prefect de Ilfov și București, Adrian Petcu.

Toţi cei cinci procurori care au candidat au fost respinşi: Cristina Badea, PCA Bucureşti, Silviu Vasile Ciocoiu, PCA Constanţa, Carmen Constanţa Herciu, PT Mehedinţi, Maria Mariş, PCA Târgu Mureş şi Camelia Petrescu, PAC Braşov.

Considerat unul dintre cele mai dificile examene din sistemul judiciar, concursul pentru ocuparea unor posturi de inspectori judiciari se adresează judecătorilor și procurorilor care își doresc să își desfășoare activitatea la Inspecția Judiciară. După ce Guvernul a suplimentat schema de personal, Inspecția Judiciară a decis declanșarea concursului pentru 12 posturi. Deși doritori au fost suficienți, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg și doar 7 posturi au fost ocupate.

Desfășurarea concursului a fost motiv de scandal între CSM şi Inspecţia Judiciară. CSM a decis să modifice regulamentul, iar Inspecţia Judiciară a contestat în instanţă modificările și a câștigat. 70% din nota finală obşinută de candidaţi a fost reprezentată de un concurs scris, iar 30% de interviu.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.