Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare cu executare - Acuzat de DNA de luare de mită, fostul şef al Casei de Pensii Bihor va sta după gratii

11mark
arest

Acuzat de luare de mită, fostul director al Casei de Pensii Bihor, Leontin Țîrle, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, anunţă bihon.ro.

Verdictul final în dosar a fost pronunțat marți, 11 mai 2021, de judecătorii Curții de Apel Oradea. Inițial, în primă instanță, pe 30 iulie 2020, acesta a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare, iar Leontin Țîrle a constestat cu apel decizia judecătorilor de la Tribunalul Bihor. Decizia instanței este definitivă.

Leontin Țîrle a fost acuzat de procurorii DNA Oradea că, în perioada 2014 – 2015, în calitate de director executiv al Casei Județene de Pensii Bihor, a primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor (denunțători în cauză) mai multe sume de bani cuprinse între 300-700 euro (în total 8.400) și foloase necuvenite (pizza și whisky).

„Aceste foloase au fost primite de inculpatul Țîrle Leontin în condițiile în care acesta nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu privind luarea unor măsuri care să elimine deficiențele constatate în urma unor controale efectuate în anii anteriori, referitoare la activitatea de expertiză medicală și nu a urmărit periodic îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către angajații Serviciului de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă”, au precizat la acea vreme procurorii DNA.

Concret, potrivit rechizitoriului emis pe numele lui Ţîrle, acesta a primit de la medicii Emilia Cun, Anca Grigorescu, Ana Guţ, Ovidiu Pleşa şi Vasile Sălăjan sume de bani cuprinse între 300-700 euro (în total 8.400 euro) şi foloase necuvenite (pizza şi whisky), banii fiind oferiţi directorului ca să închidă ochii la manevrele medicilor, dar şi să-i ajute să "producă".

Ţîrle a ignorat controalele inspectorilor veniţi din Capitală, care au indicat că, între anii 2011-2015, nu mai puţin de 8.863 de expertize medicale au fost efectuate de medicii experţi în perioada în care aceştia erau, teoretic, în concediu de odihnă. Alte deficienţe, găsite în cazul tuturor cabinetelor de expertiză medicală, au fost că medicii nu au respectat arondarea teritorială a populaţiei, nici programul de lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.