Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare în cazul româncelor escrocate de 'iubitul' american: Le-a promis că le trimite 1,5 milioane de dolari în colet

freepik.com
militar american

Un individ suspectat că s-a dat drept militar american și a abordat mai multe femei pe rețelele de socializare, pretinzând că dorește să formeze o familie și promițând fiecăreia că o să le trimită 1,5 milioane de euro, a reușit să le determine pe amoreze să îi trimită banii pentru presupusa livrare a coletului cu bani. Acesta nu a fost identificat, însă un alt individ, suspectat că l-ar fi sprijinit, a fost adus în fața instanței din Constanța.

 

În urma procesului, bărbatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la înșelăciune. Procesul penal a fost încetat pentru cinci infracțiuni de complicitate la înșelăciune, ca urmare a împăcării.

Într-un alt caz, un cetățean nigerian a fost trimis în judecată pentru complicitate la înșelăciune de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Acesta este suspectat că ar fi sprijinit o persoană neidentificată care a abordat mai multe femei din Constanța, prezentându-se ca militar american în căutarea unei relații și promițând să le trimită o sumă mare de bani. Ca urmare, femeile au fost convins să trimită diverse sume de bani.

Le-a stors de bani pe amorezate și a cumpărat criptomonede

 

În urma rejudecării, bărbatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la înșelăciune. Procesul penal a fost încheiat pentru cinci infracțiuni de complicitate la înșelăciune, ca urmare a împăcării, potrivit Ziua de Constanța.

În fiecare din caz, autorul escrocheiriei, rămas încă neidentificat le aborda pe persoanele vătămată pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o relaţie serioasă. Mai mult, acesta le spunea iubitelor că  urmează să trimită o sumă mare de bani - 1,5 milioane de dolari - într-un colet. Dar pentru a putea face asta, avea nevoie de bani pentru a livra coletul. Astfel, a  determinat mai multe victime să-i trimită diferite sume de bani: 1000 de euro, 1300 euro în două cazuri, 1500 de euro, 1501.90 de euro, 2000 de euro, și 26.000 de elei, bani pe care, în cele mai multe cazuri, i-a folosit pentru a achiziționa criptomonedă în folosul autorului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.