Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONDAMNARE-ȘOC în SUA: 'Cel mai detestat om' va face 7 ani de închisoare

Martin Shkreli

Martin Shkreli, „cel mai detestat om din Statele Unite”, a fost condamnat vineri la 7 ani de închisoare pentru fraudă, scrie New York Times.

În vârstă de 34 de ani, Shkreli este supranumit „pharma bro”, după ce a crescut preţul unui medicament folosit în tratarea infecţiei cu HIV cu 5000%, în 2015.

Citește și: Anunț pentru toți cei care au banii de la saltea schimbați în euro: Ce bancnote vor ieși din circulație în 2018

El a fost condamnat vineri - independent de acest caz - după ce, anul trecut, fusese declarat vinovat de fraudă, scrie news.ro.

Iniţial, procurorii au cerut o condamnare cu cel puţin 15 ani de închisoare.

Citește și: Investiție de sute de milioane de lei: O companie românească construiește o nouă termocentrală

Condamnarea lui are legătură cu implicarea sa în compania farmaceutică Retrophin, pe are a fondat-o în 2011, şi cu două fonduri pe care le-a condus. În august 2017, el a fost condamnat pentru trei din opt capete de acuzare.

„Nu am fost niciodată motivat de bani”, a spus Shkreli, vineri. Declaraţia şi-a prezentat-o cu lacrimi în ochi. „Am vrut să îmi cresc reputaţia. Sunt aici din cauza greşelilor tâmpite şi neglijente pe care le-am făcut”.

Citește și: Doar în România este posibil! A patra secțiune dintr-o importantă autostradă va fi construită în 60 de luni

La scurt timp după pronunţarea verdictului, avocaţii lui au sugerat că el nu va fi trimis la închisoare. Ei au declarat că Shkreli a returnat banii investitorilor, ceea ce înseamnă că nu au existat pierderi financiare - o variabilă importantă în determinarea sentinţei.

Judecătoarea Kiyo A. Matsumoto a respins acest argument şi a dispus că Martin Shkreli va trebui, în plus, să plătească 7,36 de milioane de dolari statului, pentru a acoperi frauda. Mai mult, ea a autorizat guvernul să confişte acţiunile lui Shkreli, inclusiv un album Wu-Tang Clan şi un Picasso, dacă nu va putea plăti suma.

Citește și: Gest frumos făcut de McDonald’s: De ce a întors celebrul arc “M”

Unicul exemplar al albumului „Once Upon a Time in Shaolin” a fost, aparent, cumpărat de antreprenor cu 2 milioane de dolari.

Înainte de audierea de vineri, jurdecătoarea a primit mai multe scrisori din partea unor susţinători ai lui Martin Shkreli, care au spus că el a fost un copil sclipitor şi studios, consumat de faima dată de internet.

Citește și: O cântăreață cunoscută din România a lucrat pentru Andra: Ce job a avut și ce a zis despre vedetă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.